Haal je cadeautjes voor de feestdagen dit jaar dicht bij huis.
Zo steun je niet alleen de lokale ondernemers, maar geef je
ook gelijk een uniek cadeau mét een mooi verhaal.
In iedere Visit Zuid-Limburg Experience
vind je cadeaus die typerend zijn voor
Zuid-Limburg, aangevuld met specifieke
producten uit de regio Heerlen, Sittard-
Geleen, Gulpen-Wittem of Valkenburg.
Het assortiment verschilt dus per locatie!
Voor de kookliefhebber
In de Experiences vind je een zuurvlees- en
stoofvleespakket met lokale producten én
geheim traditioneel recept, waarmee direct
een heerlijke winterse maaltijd op tafel kan
worden getoverd.
Voor de echte Heerlenaar
In de Visit Zuid-Limburg Experience in
Heerlen vind je cadeaus voor de échte
Heerlenaar. Wat dacht je van een mok met
een illustratie van de stad, het iconische
‘Heelesje woordenboek’ of een beeldje van
‘Der Koehp va Hehle’?
Voor de bier-
of wijnliefhebber
Zuid-Limburg kent een hoop bierbrouwerijen!
Hoe leuk om een (speciaal)biertje uit
eigen streek cadeau te geven! In de experiences
vind je o.a. biertjes van Brouwerij
Rolduc, Brouwerij Vakwerk en bieren van
Brouwerij Ambras.
Voor de wijnliefhebber
Ook voor de wijnliefhebber hoef je niet
ver te zoeken. Zuid-Limburg kent tal van
wijndomeinen. In onze winkels vind je
o.a. wijnen van Wijndomein Saint Remi en
wijndomein St. Martinus.
Nog meer leuks
Onderzetters, vogelhuisjes, mergelproducten,
tegeltjes en leuke tassen … bezoek
één van de Visit Zuid-Limburg locaties en
ontdek nog meer lokale cadeautjes voor
onder de kerstboom.
Zei er iemand taart? Laura van Lubosch Land
maakt jouw herfst compleet met een recept voor
een verrassende en overheerlijke snijbiettaart!
Snijbiet is een hele gezonde, maar helaas
vergeten, groenten en is verkrijgbaar vanaf
juli t/m de eerste vorst.
Maak deze heerlijke snijbiettaart voor 4
personen. Dit hoofdgerecht, boordevol
groenten, staat in 45 minuten op tafel.
Ingrediënten
• Circa 450 gram snijbiet
• 1x winterpeen
• 1x ui
• 6x plakjes of een rol bladerdeeg
• 4x eieren
• 1x pakje (250ml) (soja) kookroom
• 1x pakje feta (125g) of andere licht
pittige kaas
• 1x zakje (175g) geraspte kaas of
zelf geraspte kaas
• Circa 100 gram gemengde noten naar
keuze of 40 gram pijnboompitten
• Peper en zout naar smaak
• 1 eetlepel olijfolie
• Optioneel kruiden: 1 theelepel
nootmuskaat
Bereiding
1 Laat het bladerdeeg ontdooien.
2 Verwarm de oven voor op 200 graden.
3 Was de snijbiet. Snijd de bladeren in
reepjes en de stengels in blokjes. Snijd de
winterpeen in blokjes. Snijd de ui in stukjes.
4 Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
Doe de ui in de pan en bak glazig. Voeg de
wortel toe aan de pan. Roer door. Voeg de
gesneden stengels toe en als laatste de
snijbiet bladeren. Bak totdat de snijbiet
geslonken is.
5 Hak de noten klein.
6 Doe de eieren in een kom en klop
los. Voeg de soja room toe en de feta.
Voeg de gehakte noten toe. Voeg peper
en zout naar smaak toe (en eventueel de
nootmuskaat). Doe als laatste de snijbiet
en groenten uit de pan erbij en meng het
geheel goed.
Weet je het echt niet?
Soms kan het lastig zijn om een geschikt
cadeau te vinden. Met de VVV-cadeaukaart
geef je de ontvanger de kans om zelf iets
leuks uit te zoeken of te ondernemen bij
18.000 aangesloten (online) winkels,
restaurants of uitjes.
7 Vet een bakvorm of ovenschaal in.
Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg.
8 Giet de inhoud van de kom in de ovenschaal.
Bestrooi met de geraspte kaas.
9 Circa 25 minuten in de oven zetten.
De snijbiettaart is klaar als het bladerdeeg
gaar is en de inhoud stevig aanvoelt.
Eet smakelijk!
Lubosch Land is een natuurinclusief
agrarisch familiebedrijf opgericht door
de familie Nieboer in Ransdaal.
Je vindt er o.a. een voedselbos,
tuinderij en boerderijwinkel.
Beleef Lubosch Land zelf,
scan de QR-code en breng
een bezoek!
Geen tijd om de
deur uit te gaan?
De kerstelfjes helpen je graag.
Nog meer lekkers uit de streek bestel
je gemakkelijk in onze webshop:
webshop.visitzuidlimburg.nl
Geef Zuid-Limburg
cadeau
Tip!
Heerlijk met een
frisse salade erbij.
Kijk in de lokale boerderijwinkels
voor lekkere salade producten uit het
seizoen, zoals boerenkool en palmkool.
Recept: Kleurrijke
snijbiettaart
Visit Zuid-Limburg Vakantiekrant 5
/webshop.visitzuidlimburg.nl