Op zondag 17 september aanstaande staat het 17e Liberation concert op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten op de kalender. Dit jaar staat de Koninklijke Militaire kapel Johan Willem Friso onder leiding van Tijmen Botma op het podium. Zij brengen samen met solist Nico Wouterse en zangeres Emma Kok een modern-klassiek programma dat ondersteund wordt door persoonlijke verhalen.  

Persoonlijke verhalen

Deze verhalen worden onder andere vertelt door militaire Willemsorde drager Luitenant-kolonel Gijs Tuinman, zangeres Emma Kok en historicus Paul Bronzwaer. In elk verhaal wordt een link gelegd tussen de spreker en een soldaat die begraven ligt op de Amerikaanse begraafplaats.

“Het Liberation Concert is jaarlijks een uniek eerbetoon aan onze Amerikaanse bevrijders. Zowel de locatie als het programma laten ons nadenken over de waarde van vrijheid, zoals die in september 1944, nu 79 jaar geleden, dankzij grote offers werd teruggewonnen”, aldus voorzitter Theo Bovens.

Emma Kok

Het muzikale programma zal verder omlijst worden door zang van basbariton Nico Wouterse en ‘The voice Kids’ winnares Emma Kok. Zij zullen onder andere een duet zingen; ‘You raise me up’, daarnaast zal Emma Kok ‘Father’ van Demi Lovato en ‘Hero’ van Mariah Carey ten gehore brengen. Nico Wouterse zal Long time Ago van Aaron Copland, Als de liefde niet bestond van Toon Hermans en Love Poems van Jan De Haan deel 2 gebaseerd op het gedicht “ She walks in beauty” van Lord Byron ten gehore brengen.

Johan Willem Friso

Het is voor de Koninklijke Militaire kapel Johan Willem Friso de eerste keer dat ze tijdens het Liberation Concert spelen. Ze zijn geen onbekende op de Amerikaanse begraafplaats waar ze recentelijk in mei tijdens de jaarlijkse Memorial Day viering acte de présence gaven. De kapel zal onder andere werken spelen van Mellilo (In a cause called glorious), Pütz (Unknown Territory), Williams (Patriot reprise) en Holst (Jupiter).

Gratis toegang

Het Liberation concert is gratis toegankelijk. Reserveer nu je tickets voor zitplaatsen via de site www.liberationconcert.nl.De Amerikaanse begraafplaats is op zondag 17 september daarnaast gewoon open voor publiek.

 

Foto Visit Zuid-Limburg