Al 25 jaar feest! Op 16 en 17 december vindt het vijfentwintigjarig jubileum van het festival In Toom plaats in Limbricht. Afgelopen zomer, na de spetterende inhaal-zomereditie, kwam de organisatie erachter hoe oud het evenement dit jaar wel niet wordt. En ja, een kwart eeuw aan muziek in de Jelhut, dát moet gevierd worden!

Sinds 1997 organiseert de ‘Pivoo’-groep van scouting St. Salvius Limbricht in december (zo goed als) jaarlijks In Toom, een kleinschalig festival dat ’s winters een podium biedt aan bands en artiesten van binnen én buiten de regio, zowel beginnend als welbekend. Inmiddels hebben talloze bands hun pop, rock, punk, ska, metal en alle varianten daarvan op het podium feestelijk ten gehore gebracht in het scoutinggebouw aan de Gronckelstraat. In Toom is dan ook in de loop der jaren bekend komen te staan om de gezelligheid, ongehoord goedkope consumptieprijzen en geweldige optredens. 

Een kwart eeuw later, en het festival is nog net zo levendig als vanouds. Deze tweedaagse jubileumeditie zal dan ook zeker niet anders zijn. Van 18:30 tot 01:00 uur op zowel vrijdag als zaterdag zullen een tiental bands dit jaar het podium betreden. Het assortiment aan stijlen en genres is daarbij traditiegetrouw erg ruim. 

Vrijdag 16 december opent In Toom supersterk met Prozac Nation (keiharde alternative-grunge), Nighthawker (avontuurlijke retro-rock). Deraan Deraan (feestelijke carnaval-rock/punk), The Dice (Southern country-rock) en Sugarpunch (krachtige poprock).

Zaterdag 17 december knalt het festival door met Linkshangendj (Limburgse punk-/hardrock), Konstepaasje (Limburgse punkrock), Yesterday’s News (melodic punkrock uit Tilburg), Reverse The Flow (positive hardcore) en als eindact Sittardse punkband Zjwieg!

Een fenomenale line-up als deze doet zeker eer aan de 25 jaar dat In Toom festival in december een podium biedt aan grote en kleine artiesten in het mooie Limbricht. Vanzelfsprekend hoopt de organisatie op een grote opkomst – hoe meer zielen, hoe meer vreugd – en kijkt het samen met jullie vooruit naar nog vele edities in de toekomst. Rock on!

Klinkt dit allemaal als muziek in je oren? Dit moet je weten:

Locatie: De Gronckelstraat 3, Limbricht.

Tijden: Vrijdag & zaterdag van 18:30 tot 01:00 uur.

Entree: €5,- per dag; €8,- voor beide dagen.

Consumpties: €1,50 per stuk voor alles.