Het sensationele droomlandschap WATERLICHT van de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde visualiseert de kracht en de poëzie van water, maar vraagt ook aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. Je voelt je als bezoeker omgeven door water en je kan de blauwe golven van licht en mist in een megaprojectie over honderden meters aanraken. Beleef samen de kracht van het water en de gevolgen die het met zich mee kan brengen. WATERLICHT werd bekroond als Winner of IESNYC Lumen Award New York 2020, Global Future Design Award 2019, LIT 2017 Lighting Designer of the Year USA and The Best Lighting Environment Design China.

WATERLICHT brengt Maasoevers in beeld in Kotem

De speciaal voor Kotem ontworpen presentatie van WATERLICHT brengt op spectaculaire wijze de kwetsbaarheid van de Maasoevers in beeld. Daan Roosegaarde koos deze locatie omwille van de natuurlijke schoonheid van haar Maasoevers. De Maas doorklieft in Kotem een wondermooi rustig landschap, maar het gevaar van het wassende water loert, de onvoorspelbaarheid van de overstromende Maas nog vers in gedachten.  

Maasmechelen kiest voor evenementen met natuurbeleving

“De Belgische première van het wonderlijke kunstwerk WATERLICHT van Daan Roosegaarde maakt ons ambitieniveau tastbaar”, zegt Burgemeester Raf Terwingen. “Het Gemeentebestuur van Maasmechelen zet in op de realisatie van een aantal grootschalige, kwaliteitsvolle evenementen die Maasmechelen profileren als een dynamische, bruisende en ondernemende gemeente. Dat deze aanpak wordt door het publiek gesmaakt: er werden nu al meer dan 10 000 tijdslots gereserveerd. Natuurbeleving staat in de opzet van onze events steeds centraal. Dat WATERLICHT bovendien via verwondering aan de mooie Maasoevers in Kotem ook bewustmaking triggert, past helemaal binnen de brandingvisie van de gemeente.”

Praktische Informatie 

Data 
Vr 29/09/2023 t/m zo 01/10/2023 – 20:30 – 23:30. 

De toegang tot WATERLICHT is gratis. Je reserveert op voorhand wel een ticket met een tijdsblok van een halfuur via ccmaasmechelen.be. Voorzie voldoende tijd om de eventlocatie tijdig te bereiken. Je wandelt minimaal een halfuur! Je ticket wordt een kwartier voordat je tijdsblok begint gescand. Kom met de fiets om dichterbij te parkeren. Parkeren kost 3 euro per auto en 0.5 euro per fiets. 

Locatie: Kotem – Halstraat, volg de wegwijzers. 
Tickethouders ontvangen na reservatie een persoonlijke mail met praktische informatie over toegangsroutes en parkeergelegenheden.