Komend weekend verwelkomt Greutsj voor de vierde keer op rij in Plithos Sweikhuizen-Geleen meer dan 70 enthousiaste kinderen voor het betoverende Harry Potter Weekend. Het evenement, dat dit jaar binnen één dag uitverkocht was, belooft een magische ervaring te worden voor jonge tovenaars en heksen.

Organisator Michel van Dijke is verheugd over de groeiende belangstelling voor het evenement: “Ik merk dat het aantal deelnemers ieder jaar groeit. Dit jaar waren we voor het eerst in één dag uitverkocht. Bijna de helft van de kinderen komt gratis omdat we ook kinderen waarvan ouders een krappe beurs hebben willen laten genieten.”

Naast de spannende activiteiten, waaronder ontmoetingen met de vliegende auto Ford Anglia uit de tweede film, diverse uilen, slangen en cosplayers, staat er ook heerlijke heksensoep op het menu. De betrokkenheid van ouders en verzorgers is hartverwarmend. “Iedere dag komt er wel een e-mail van ouders om te vragen of er toch geen plekje over is. Kinderen die komen verheugen zich enorm, zo schrijven de ouders/verzorgers,” voegt Van Dijke toe.

Dit evenement onderstreept het belang van het koesteren van de kindertijd en het stimuleren van de fantasie, vooral in een wereld die soms overweldigend kan zijn. Greutsj in Plithos Sweikhuizen is trots om een omgeving te creëren waar kinderen vrij kunnen zijn en hun verbeelding kunnen laten spreken.