Tussen 1888 en 1950 lag in Midden- en Zuid-Limburg een uitgestrekt interlokaal tramnet dat op het hoogtepunt een lengte van 187 kilometer telde. Een aantal lijnen werd aangelegd en geëxploiteerd door de in 1921 opgerichte Limburgsche Tramweg-Maatschappij, terwijl andere lijnen in hun nadagen door deze LTM werden overgenomen.

De Stichting NVBS-Excursies organiseert op zaterdag 21 oktober een ‘zoektocht’ per bus langs de restanten van het tramnet. De excursie start in Roermond om 9.40 uur en eindigt in Maastricht rond 18.30 uur. De route voert via Sittard, Heerlen, Kerkrade, Vaals en Gulpen. Alle deelnemers krijgen een ‘Speurboekje’ met oude foto’s zodat een vergelijking tussen het verleden en het heden gemaakt kan worden. Deelname komt voor leden van de NVBS op € 52, niet-leden betalen een toeslag van €13. De reissom is inclusief Speurboekje, koffie met vlaai alsmede een drankje met bittergarnituur.

Op de website  www.nvbs.com is meer informatie te vinden. Belangstellenden kunnen zich hier vóór 15 oktober ook aanmelden. Op de website staan ook de contactgegevens van de organisatie vermeld.

 

Sittard Wilhelminastraat. Grote drukte bij de opening van de elektrische tramlijn naar Heerlen in 1923. Bron: Archief LTM.