Hebt u een Android tablet of smartphone dan kunt u uw kennis van en handigheid met deze apparaten flink opwaarderen met de cursus die start op maandagmorgen 9 januari. In deze cursus komen alle belangrijke functies en opties aan bod en leert u stap voor stap werken met uw tablet. E-mailen, internetten, notities maken, een route uitstippelen, werken met foto’s, video’s en muziek, het wordt allemaal besproken. Daarnaast kan in de Play Store worden gezocht naar vele gratis en betaalde apps. Zoals puzzels, spelletjes, recepten, reisplanners en foto bewerkingsapps.

In de eerste les zal de cursusleider met u de instellingen van uw tablet optimaliseren.

De cursus omvat een 5-tal lessen van telkens 2 uur en een koffiepauze van 15 minuten en kost €49,00. Het is de bedoeling dat u uw eigen tablet en/of smartphone vanaf Android 8 meeneemt.

Gebruikt u een PC (desktop of laptop) en wilt u de basisbeginselen van het computergebruik optimaliseren of weet u er nog wat weinig van dan is de cursus Windows geknipt voor u.

In deze cursus maakt u kennis met het besturingsprogramma Windows. Deze cursus start dinsdagmorgen 10 januari a.s. en de kosten voor 8 lessen bedragen €73,00. 

Tijdens de cursus zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

– scherm met alle geïnstalleerde app’s (koppelingen naar programma’s)
– werken met app’s
– knippen en plakken
– bestanden opslaan
– werken met vensters, mappen en bestanden

De cursus omvat een 8-tal lessen van telkens 2 uur en een koffiepauze van 15 minuten.

Uw docent is Cor Borghmans, al jarenlang verbonden aan Gilde. Op www.gildedegraven.nl vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven.