Acht meiden, allemaal opgegroeid in Sittard en omstreken waarvan een groot deel nog steeds hier woont, zetten zich actief in voor de Eline foundation. De Eline Foundation heeft als doel ervoor te zorgen dat chronisch zieke kinderen, gewoon weer even kind kunnen zijn. Hierbij ligt de focus op het gebied van recreatie en sport.

Toen Charlotte, voorzitter van de Eline Foundation, 12 jaar was, kreeg Eline – haar moeder – kanker. Tijdens haar ziekte, hield Eline zich altijd vast aan haar passie voor sport en werd dit nog belangrijker dan het al was. Al van kleins af aan herinnert Charlotte zich dat haar moeder haar meenam naar verschillende sportlessen.

Tijdens haar ziekte heeft Eline haar wens kenbaar gemaakt dat ze haar passie voor sport wilde delen met anderen en daarbij te focussen op kinderen. Helaas kon ze zelf deze wens niet meer realiseren. Als eerbetoon en om de droom van Eline uit te laten komen, zijn in 2012 de vriendinnen van Eline de Eline Foundation gestart. Sindsdien heeft het voormalig bestuur ontzettend mooie en waardevolle wensen en faciliteiten kunnen waarmaken, zoals speeltuin ‘de Roetsj’ in het Limbrichterveld.

Charlotte wist dat ze haar moeders droom voort wilde zetten en in 2021 was ze er klaar voor om het bestuur over te nemen. Hiervoor vroeg ze een aantal van haar goede vriendinnen en haar broer Thijs om hieraan bij te dragen. Charlotte kon zich geen waardevollere mensen bedenken waarmee ze dit wilde doen. Dit zijn ook de meiden waar ze vroeger mee hockeyde bij HC Scoop en waar Eline altijd langs de zijlijn stond toe te kijken.

In een korte periode heeft het nieuwe bestuur van de Eline Foundation al een aantal mooie projecten gedaan, waaronder recentelijk een schenking van een Qwiek.up projector aan de kinderafdeling te Zuyderland.
Het doel als stichting is om zieke kinderen en hun families binnen onze lokalen doelgroep een glimlach te bezorgen en even de zorgen van ‘het ziek zijn’ te vergeten. De lokale doelgroep komt voort uit de liefde die Eline voor Sittard had. Eline zelf is opgegroeid in Brabant, maar voor haar studie kwam ze terecht in Sittard en leerde ze ook de vader van Charlotte en Thijs kennen, Marco. Niet alleen Marco, maar ook Sittard had het hart van Eline gestolen.

Wij halen er ontzettend veel voldoening uit, niet alleen door duurzame schenkingen te doen aan de beoogde doelgroep, maar ook door herinneringen te creëren voor kinderen en hun families. Met het oog op de toekomst is onze ambitie om de Eline Foundation verder te laten groeien. Zo zouden we in de toekomst bijvoorbeeld graag grotere evenementen willen organiseren om zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken in de regio Sittard-Geleen.