Huishoudens in de gemeente Sittard-Geleen die de energietoeslag 2022 hebben gekregen, ontvangen in maart een aanvulling van € 500,-. Daarvoor hoeven zij niets te doen, dat gebeurt automatisch. Er komt ook in 2023 een energietoeslag. De wet die dit mogelijk maakt, geldt waarschijnlijk vanaf juni of juli 2023. De gemeente Sittard-Geleen vindt het te lang om daarop te wachten. En betaalt in maart van dit jaar al € 500,- uit aan de huishoudens die eerder de energietoeslag 2022 hebben gekregen. Deze huishoudens krijgen begin maart een brief van de gemeente. Wethouder Judith Bühler (bestaanszekerheid): “Inwoners voelen nog steeds de druk van hoge energiekosten. We willen daarom niet wachten tot juni of juli om hulp te bieden en gaan daarom nu over tot het uitkeren van € 500,- energietoeslag.” De overige € 800,- volgt later dit jaar. Daarmee krijgen huishoudens die de energietoeslag 2022 hebben gekregen ook in 2023 een totaalbedrag van € 1.300,- om de energiekosten (deels) te betalen.

Energietoeslag aanvragen

Huishoudens die de energietoeslag nog niet hebben aangevraagd, kunnen dat nog altijd doen. Meer informatie staat op Vidar.nl | Hulp bij hoge energiekosten. Op deze pagina vindt u meer informatie over financiële regelingen, tips over hoe u zelf energie kunt besparen en wat de gemeente voor u kan betekenen als u hoge energiekosten heeft.

Voor vragen over de energietoeslag kan ook telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer (046) 477 87 70 of via een e-mail naar energietoeslag@sittard-geleen.nl.