Op zondag 29 oktober 2023 komt de betovering van het Limburgs dialect tot leven tijdens de langverwachte Dialekdaag in de Hanenhof van Geleen, een evenement dat na 8 jaar weer terug is. Deze bijzondere middag wordt georganiseerd door ‘Greutsj’ en zijn toegewijde team, bestaande uit o.a. Ben Erkens, Raymond Clement, Emile Rutten, Lizette Colaris en Wilko Aendekerk.

“Het programma zit tjokvol met jeugd en volwassenen. ‘t Plat kalle moet de aandacht krijgen die het verdient,” aldus de bevlogen werkgroep. Jong en oud zullen in dicht- of zangvorm voordrachten houden in het charmante Limburgse dialect. De muzikale klanken worden verzorgd door de getalenteerde band Keizem. Onder de deelnemers bevinden zich bekende namen zoals ‘Kenjer van de Driesprong’, Phil Schaeken, Laura Theunissen, Kevin Noblesse en vele anderen.

De presentatie van dit kleurrijke evenement is in handen van Sanne Janssen en Bart Hermans. Een panel van gerenommeerde Limburgse taalkenners zal “Het Limburgs woord van de Dialekdaag” uitkiezen, maar anders dan voorheen, wordt er geen winnaar uitgeroepen. Elke deelnemer wordt geëerd met de prestigieuze “Bertha Paulissen Medaille”.

Het evenement begint om 14:30 uur en eindigt om 16:30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 Euro per persoon, terwijl kinderen tot en met 17 jaar gratis toegang hebben. Voor degenen die graag een zitplaats willen reserveren op de tribune, is het mogelijk dit te doen door een e-mail te sturen naar michel.vandijke@ecsplore.nl.

Foto: Michel van Dijke