Doorstart-TV, de “andere” omroep van de Westelijke Mijnstreek, presenteert op 25, 26, 27 en 28 december dagelijks een nieuw, gevarieerd  kerstprogramma van ruim 60 minuten onder de noemer “Een vredige Doorstart”. Elke dag is  er een nieuwe veelzijdige talkshow, afgewisseld met live kerstmuziek uit de regio en een opiniediscussie door vijf “wijzen” uit de regio.

“Een vredige Doorstart” wordt gepresenteerd door Eric Kempkens vanuit Kasteel Elsloo. Elke editie is online vanaf 8.00 uur ’s morgens en kan elk gewenst moment worden opgestart.  De deelnemers aan de talkshow kijken terug op het bijna afgelopen jaar en vooruit naar 2024 

Op Eerste Kerstdag, 25 december, zijn dat Jean van Haen, Ralph Diederen, Roger Reiners en Peter Henssen. De muziek wordt verzorgd door Just like Elton.

Op Tweede Kerstdag zitten aan tafel Carina Gulikers, burgemeester van Beek Christine van Basten-Boddin, Michel van Dijke en deken mgr. Rob Merkx van Sittard. De muziek is van Something Blue

Woensdag 27 december zit Miriam van Es aan tafel, samen met Pieter Meekels, Ingrid Henssen en Ron Goessens. The Barrelhouse Jazzband brengt kerstmuziek in dixielandsfeer.

Donderdag 28 december zijn de tafelgasten Bert Salden, Paul Dolhain, Theo Bovens en Thijs van Es. Swing a Dilla brengt vrolijke kerstmuziek.

Tussendoor discussiëren dagelijks vijf wijzen uit de regio onder leiding van voorzitter Sjraar Cox in de Out of the Box-studio in Born over niet-actuele thema’s in de regio. De wijzen zijn Paul Mennens (Beek), Ad Hoogenboom (Geleen), Peer Boselie (Sittard), Guus Peters (Elsloo) en Wim Cremers (Stein).

En meer… 

Vrijdag 29 december is er een compilatie van “Scrooge”, uitgevoerd door harmonie Sint Augustinus uit Geleen en a capellakoor Fusion uit Sittard. Het concert vond op 9 december plaats en is gebaseerd op “A Christmas Carol” van Charles Dickens.  

Maandag 31 december volgt een deel van het jubileumconcert ter gelegenheid van het 50-jarig dirigentschap van John Gerits. Dit concert vond plaats op 24 september in de Hubertuskerk van Genhout. Deelnemers zijn onder andere drie koren en zanger Marco Bakker.  

Doorstart-TV

Doorstart-TV is de onafhankelijke en niet-gesubsidieerde tv-zender van de Westelijke Mijnstreek. De streamzender is te vinden:

Via de website www.doorstart-tv.nl 

Via de link bovenin op www.sittard-geleen.nieuws.nl. 

Via Facebook: www.facebook.com/Doorstarttv

Via Youtube: www.youtube.com/doorstart-TV