Ervaar de ultieme BBQ-beleving tijdens Smokey South

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, is Geleen voor het 2de jaar op rij de BBQ-hotspot van het zuiden. Deze dag vindt in het centrum van Geleen de 2de editie van BBQ-evenement ‘Smokey South’ plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement dat bestaat uit verschillende activiteiten. Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, zullen Limburgse barbecueërs strijden voor de titel: ‘Limburgse Barbecue Kampioen’.

Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook diverse masterclasses van voormalig wereldkampioen BBQ-en Jord Althuizen te volgen en kunnen bezoekers op de barbecuemarkt demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Daarnaast zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Bij diverse food-aanbieders kunnen de lekkerste BBQ-gerechten worden besteld. Naast een hapje kan er ook een drankje genuttigd worden. Tevens zorgen The Blues Crew en de band Millennium voor muzikaal entertainment. 

Limburgs Barbecue Kampioenschap

Het BBQ-evenement is ook het decor voor de uitroeping van de ‘Barbecue Kampioen van Limburg 2023’! In 2022 werd teamcaptain Louis Kentjens uit Herten van team Sjmaak en Deertown, na een verhitte strijd, uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’. Het team bestond naast Louis Kentjens uit Peter Schoenmakers en Maurice Granetia. De wedstrijd om het ‘Limburgs Barbecue Kampioenschap’ bestaat uit vier categorieën. Voor de eerste drie categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De vierde categorie is de ‘chef’s choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige jury bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’ en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van € 250,-! 

Het evenement vindt plaats op de Markt in Geleen en duurt van 12.00 uur tot 20.00 uur. De organisatie van het evenement is in handen van Centrummanagement Geleen i.s.m. lokale (horeca)ondernemers. Volg voor de meest actuele informatie de Facebook-pagina van @SmokeySouth of kijk op www.smokeysouth.nl.

Foto LIWI Foto

2023-07-05T07:41:07+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant