Ontdek Trevianum tijdens de infoavonden op dinsdag 31 januari, woensdag 1 en donderdag 2 februari en de open dag op zaterdag 11 februari. Leerlingen van groep 8 worden uitgenodigd om mee te gaan op expeditie en zo te ervaren wat Trevianum te bieden heeft. De coördinatoren Kim Verhoef (havo-1), Roger Knops (atheneum-1 en -2) en Marjolein van den Nieuwenhof (gymnasium -1, -2 en -3) vertellen graag meer over de veelzijdigheid van hun school en leggen uit waarom voor dit thema is gekozen. 

Marjolein: “Ieder jaar kiezen we een thema dat als rode draad loopt door de informatiemomenten en de open dag. Dit jaar is dat Expeditie Trevianum, waarbij het draait om natuur, groen en duurzaamheid. In november hebben veel kinderen van groep 8 al een lesmiddag gehad op onze school. Daar is de expeditie gestart. Daarnaast zijn we bij basisscholen in de omgeving langsgegaan om informatie uit de delen en om een gesloten ecosysteem aan te bieden, dat als je het dichtlaat zichzelf in leven houdt. We hopen dat de kinderen daar wat over te vertellen hebben als we ze terugzien de komende weken.” Kim: “De kinderen hebben ook een stickerkaart gekregen. Als ze deze vol hebben, en dat kan zo zijn tijdens de open dag, dan krijgen ze in ruil daarvoor 1 vierkante meter grond ergens op de wereld. Het is een project van Earth Today met als doel ervoor te zorgen dat er op de aarde altijd groen zal zijn. De stukjes grond van Trevianum komen bij elkaar in de buurt te liggen. We willen onze toekomstige leerlingen zo iets leuks mee geven waar ook een idee achter zit.”

Buiten duurzaamheid, dat voor de toekomst hoe dan ook een belangrijk thema zal zijn, vindt Trevianum het ook belangrijk dat de leerlingen de juiste keuze kunnen maken over het schooltype waar ze het beste op hun plek zijn. Roger: “Zeker. Net als afgelopen jaar hebben we hiervoor de tweejarige brugklas. Zo krijgen de leerlingen een jaar extra de kans om te laten zien welk niveau bij ze past en wat ze nodig hebben om succesvol te kunnen zijn. Sommige kinderen hebben nu eenmaal wat meer tijd nodig om te wennen. Dit alles in het kader van de kansengelijkheid. Wat heeft een kind nodig om volledig tot bloei te kunnen komen? Dat ontdekken we graag samen in de eerste twee leerjaren.”

Op de website naartrevianum.nl is meer informatie te vinden over proeflessen, voorlichtingen en de open dag. Hier kunnen leerlingen en ouders zich ook inschrijven voor deze activiteiten. Kim: “Mag ik tot slot nog toevoegen dat er tijdens de open dag om 11.00 uur een speciale bijeenkomst is voor leerlingen die erover denken om na het VMBO-eindexamen naar de Havo te komen. Ze zijn net als leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom.”

 

Foto Jos Pijls