De voor het Geleense Cema/De Vaste Zet dammende Oekraïner Danilo Sokolov is in het Poolse Police wereldkampioen bij de junioren geworden.

Sokolov is momenteel een van de top dammers waarmee de Geleense club in de nationale hoofdklasse speelt. In het kampioenschap was de grootste concurrentie van de Nederlandse topspelers te verwachten maar het deelnemersveld kende een heel sterke bezetting waardoor de spanning tot de laatste ronde en zelfs tot de laatste partij heel groot was.

Uiteindelijk kwamen drie spelers op 13 punten uit na 9 ronden. Waardoor de beslissing moest vallen door het verschil in tegenstand te meten. Tot de laatste ronde had de Nederlander Simon Harmsma de beste kansen maar in de slotronde bleken de voorgaande tegenstanders van Sokolov het best te scoren waardoor de titel ging naar de Oekraïner in Geleense dienst.

Bij Cema/De Vaste Zet is met zeer verheugd met de tweede wereldkampioen in de vereniging Het is inmiddels 20 jaar geleden dat de Heerlense Olga Kamyshleeva de wereldtitel bij de dames behaalde.

Danilo Sokolov speelt inmiddels het tweede seizoen voor het Geleense Cema/De Vaste Zet en sinds dit jaar in de basis van het eerste team. Met zijn 19 jaar is hij al uitgegroeid tot een van de toppers in het team. Tot voor kort woonde Sokolov in Keulen maar sinds kort studeert hij in München waardoor hij voor zijn wedstrijden in Geleen en de rest van Nederland flink wat tijd moet investeren in reizen. De ambitieuze kersverse wereldkampioen draait er echter zijn hand niet voor om en daar is het topteam van de Geleense vereniging maar wat blij mee.