Harmonie St. Cecilia Grevenbicht en Harmonie St. Cecilia Rotem (België) nodigen je van harte uit voor het “Heroes” concert op vrijdag 14 juli om 19.30 uur in de St. Willibrorduskerk in Obbicht!

Grenzeloze samenwerking

“Heroes” is onderdeel van het samenwerkingsproject Limburg Legends. Binnen dit project vormen de muzikanten van St. Cecilia Grevenbicht en St. Cecilia Rotem één groot orkest, onder leiding van dirigent Jos Simons. Samen zullen ze zorgen voor een avond vol heldhaftige muziek!

Met werken als “Leonardo Dreams” (Saül Gómez Soler), “Olimpo de los Dioses” (Óscar Navarro), “Elsa’s Procession to the Cathedral” (Richard Wagner) en “Band of Brothers” (Michael Kamen) brengen de muzikanten een ode aan klassieke helden uit de Oudheid, militairen die hun leven lieten voor vrijheid, vedettes uit de wetenschap en gewone mensen die een buitengewone stempel drukten op de wereld. Gastheer Tom Jessen (bekend van RTL, BNR Nieuwsradio en “Maarten van Rossem: De Podcast”) verzorgt de presentatie. 

De St. Willibrorduskerk in Obbicht dient tijdens het project als ontmoetingsplek voor de muzikanten en voor het publiek: Nederlands en Belgisch Limburg komen samen voor een muzikale belevenis. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een drankje.

Play-in

Aan het concert is een “play-in” gekoppeld, bedoeld om jeugdige muzikanten in een muziekopleiding te motiveren en enthousiasmeren voor muziek maken in een (internationaal) (blaas)orkest, en om ze te laten ervaren hoe tof het is om samen met andere muzikanten op te treden op een groot podium met licht, geluid en zang. 

Tijdens de play-in wordt eenmalig een gelegenheidsorkest gemaakt dat bestaat uit de muzikanten van het jeugdorkest van St. Cecilia Grevenbicht, muzikanten uit de opleiding van St. Cecilia Rotem, én jeugdige muzikanten uit de Euregio. 

Onder leiding van Ardie van Peij-Deuss repeteren de muzikanten samen aan een spannend muzikaal programma met o.a. “Star Wars” (John Williams) en “ABBA Gold” (ABBA), maar ook een aantal nummers die zullen worden ingestudeerd met zangeres Marjolein Heijltjes (o.a. bekend van het tv-programma “I can see your voice”). Het resultaat van de play-in wordt tijdens het “Heroes” concert ten gehore gebracht!

Meer info over het “Heroes” concert en (meedoen aan) de play-in vind je op www.cecilia-online.nl/heroes.