Harmonie Sint Joseph start de Muziekbende Sittard voor jeugd

In navolging van het Nieuw Talent Orkest voor volwassenen start harmonie Sint Joseph Sittard in september De Paek Muziekbende. Wil je ontdekken hoe leuk het is om een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans! Ontdek het plezier van samen muziek maken.

“Het plezier dat volwassenen beleven bij het Nieuw Talent Orkest heeft ons geïnspireerd om een soortgelijke aanpak voor de jeugd op te zetten. De Paek muziekbende. Een uniek muziekproject voor jongeren vanaf 10 jaar. Het maakt niet uit of je wel of niet al een instrument hebt gespeeld. Iedereen kan meedoen. In 10 weken ontdek je echt hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en meespelen. Wij zorgen voor je instrument, de muziek en de dirigent. Stap voor stap ontdek je hoe leuk samen muziek maken is”, vertelt één van de initiatiefnemers.

Op zaterdag 24 juni om 10.00 uur houdt Harmonie Sint Joseph een informatie-ochtend in ’t Jochem Ehrenshoes aan het Kloosterplein 3 te Sittard. Naast informatie over wat je mag verwachten kan je kennis maken met de verschillende instrumenten en ontdekken welk je het leukste vindt.

De eerste repetitie staat gepland op vrijdagavond 15 september 2023, om 18.15 uur in ’t Jochem Ehrenshoes in Sittard. Onze dirigent van het jeugdorkest Roy Deus zal zorgen dat deze eerste repetitie bijzonder wordt.

“Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Er zijn ervaren muzikanten om je te helpen. De repetities duren 1 uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze en belangrijk: het plezier staat voorop. We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk concert medio december.”

Iets voor jou?

“Wij zorgen voor een instrument en lessenaar. Misschien weet je al welk instrument trompet, saxofoon, klarinet, trombone, tuba xylofoon, trommel of drumstel je wilt bespelen. Zo niet dan kun je tijdens de informatieochtend ontdekken welk instrument bij je past. Verder krijg je een complete orkestmap. Het accent ligt op gezelligheid, ontspanning en ontmoeting. Een laagdrempelige uitdaging voor iedereen die muziek wil maken, met als motto: fouten maken mag. De nadruk ligt op de ongedwongen sfeer van de repetities.”

Aanmelden?

Voor aanmelden, vragen en informatie: Harmonie Sint Joseph Sittard; Marian Versleijen, telefoon 06-14136085 of e-mail MuziekbendeSittard@gmail.com

Foto Rockateer

2023-07-05T07:45:37+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant