Werkgroep Houtem Vreuger houdt vrijdag 10 november, van 19.30 tot 22.30 uur, in gemeenschapshuis De Auw Sjoal in Holtum een gratis toegankelijke avond over schutterij Sint-Martinus.

Aan deze avond werken ook een aantal leden van muziekgezelschap Juliana en het muziekkorps van de schutterij mee. Na een gezamenlijke openingsmars (Sunny day) wordt met oud filmmateriaal teruggekeken op het door de schutterij georganiseerde ZLF

(Zuid-Limburgs Federatiefeest) van 1962. Daarna geeft erevoorzitter Henk Verheijen aan de hand van prachtige oude foto’s een interessante presentatie. Na de pauze spelen leden van beide korpsen het muziekstuk Esprit. Tijdens het OLS gebruikt radiozender L1 de begintune van Esprit om aan te geven dat een schutterij heeft misgeschoten en dus uit de wedstrijd is gevallen. Daarna worden beelden getoond van het 275-jarig bestaan in 1988 en het Alternatief Schuttersfeest van 1999 in Holtum.

Vervolgens is er een optreden van de buuttereedner Ger Frenken met zijn schitterende buut als sjöttekeuningin.

De avond wordt afgesloten met een door beide korpsen gespeeld muziekstuk Böhmischer Traum, een prachtige polka die uitnodigt om mee te zingen.

Na afloop liggen bij de entree geïllustreerde boekjes klaar met daarin allerlei wetenswaardigheden over de historie van onze schutterij en het schutterswezen in het algemeen. Zo’n boekje kunt u tegen een vrijwillige bijdrage meenemen om het thuis op uw gemak eens door te lezen en zo iets meer te weten te komen over onze schutterij die volgens oude documenten al sinds 1711 bestaat.