Tijdens het Bright festival is er op woensdag 13 september van 14:00 tot 16:00 uur een JongerenTop over duurzaamheid, circulariteit en innovatie georganiseerd door Greutsj en HutsSpot. Dit evenement is specifiek gericht op jongeren (10 t/m 16 jaar) en hun betrokkenheid bij het aanpakken van uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Het doel van zo’n top is om jongeren een stem te geven en hen de mogelijkheid te bieden om actief deel te nemen aan discussies, het delen van ideeën en het ontwikkelen van oplossingen voor duurzame ontwikkeling. Tijdens deze eerste JongerenTop in de raadzaal van Sittard-Geleen komen jongeren samen om te debatteren over belangrijke thema’s.
Jongeren kunnen tijdens de top hun perspectieven delen, ideeën uitwisselen en samenwerken aan oplossingen die positieve veranderingen kunnen teweegbrengen op het gebied van duurzaamheid. Ze kunnen bijvoorbeeld praten over hernieuwbare energie, afvalbeheer, klimaatverandering, behoud van natuurlijke hulpbronnen, groene technologieën en andere relevante onderwerpen. Het erkent de kracht van jongeren en hun vermogen om positieve verandering teweeg te brengen in de wereld.
Dit dynamisch evenement biedt jongeren ook de kans om zich aan te melden voor de Kinderraad die na de zomervakantie in gemeente Sittard-Geleen vorm zal krijgen.
Meedoen met de JongerenTop kan door middel van inschrijving via www.greutsj.nl