Ook dit jaar zal, tijdens de kerstperiode, het centrum van Geleen weer omgetoverd worden tot fabelachtige kerststad. Tijdens het winterevenement ‘Fabelachtig Geleen’ staan diverse activiteiten op de planning. Er is livemuziek, de kerstman komt langs met zijn kerstmeisjes én tijdens het laatste weekend voor kerst zullen de DJ’s in het Glazen Huis geld ophalen voor het goede doel. 

Fabelachtig Geleen vindt plaats op 10/11 december en 17/18 december in het centrum van Geleen. Op diverse plekken in het centrum zullen straatartiesten optreden. Het kan dus zomaar zijn dat je tijdens het winkelen aangenaam wordt verrast door een bijzonder kerstlied dat ten gehore wordt gebracht door het kerstkoor, geheel in Charles Dickens stijl. Er is voor iedereen wat wils tijdens ‘Fabelachtig Geleen’. Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zo kun je op de foto met bekende tekenfilmfiguren en neemt de kerstman uitgebreid de tijd om elk verlanglijstje aandachtig te bestuderen.

Glazen Huis 

Maar dat is nog niet alles want van vrijdag 16 december tot en met zondag 18 december staat er een Glazen Huis op de Markt (voor het oude raadhuis). In 2019 is er €11.700,- opgehaald voor Stichting Petje af Zuid-Limburg en Actie voor Hoop. Dit jaar is er gekozen voor een meer centrale plek midden op de Markt. Vier presentatoren laten zich vrijwillig 48 uur lang opsluiten in het Glazen Huis en draaien, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Met het geld dat wordt opgehaald worden twee lokale, goede doelen gesteund. Vincentiusvereniging Geleen (armoedebestrijding) en Greutsj (talentontwikkeling jeugd) zijn de goede waar dit jaar geld voor wordt opgehaald. Artiesten die komen optreden zijn o.a. Phil Bee (winnaar ‘The Voice Of Holland Senior’), John Tana, Solomon, Don Kiesjot, Baroesjko, Ser Richtig Rex, Relite, Volle Petaj, ABBA Girls, Frans Theunisz en vele andere. Kijk voor meer informatie, het programma en de livestream op www.glazenhuisgeleen.nl. 

Tijdens Fabelachtig Geleen zijn de winkels op reguliere tijden geopend. Op zondag 11 en 18 december is het koopzondag. De winkels zijn dan geopend van 12.00 tot en met 17.00 uur. Beide zondagen kan er in het centrum van Geleen gratis worden geparkeerd. 

Op zaterdag 24 en 31 december zijn de winkels geopend tot en met 16.00 uur. Er is dan tevens weekmarkt. Kijk voor meer informatie op de website www.centrumgeleen.nl of volg ‘@Centrum Geleen’ via Facebook en/of Instagram.

De Kerstman zal zich weer laten zien. Foto LIWI Foto | Lindy Wintraecken