Tijdens het Sint Rosa Festival presenteert de Kleine Cultuur Club in samenwerking met Het Nieuwe Domein voor de tweede keer een kunstroute door het centrum van Sittard.

De Kleine Cultuur Club is een club van cultuurliefhebbers, die houden van grote en kleine cultuur en orienteren zich vooral op de regio Westelijke Mijnstreek. Ze helpen nieuw talent zich te ontwikkelen en ondersteunen de jonge kunstenaar. Daarnaast genieten ze samen van diverse culturele activiteiten, waarbij ze hun zintuigen prikkelen en samen waardevolle herinneringen maken.

Museum Het Nieuwe Domein doorkruist hedendaagse kunst en erfgoed op radicale wijze. Het museum biedt een frisse blik, waarin geschiedenis en toekomst naast elkaar zichtbaar worden. Geworteld in de regio, prikkelend met universele thema’s raakt Het Nieuwe Domein haar bezoekers door het bieden van een nieuw perspectief. Samen geven de Kleine Cultuur Club en museum Het Nieuwe Domein opnieuw leven aan een opvallende kunstroute door het centrum van Sittard. Een reprise na het succes van vorig jaar!

De Kleine Kunstroute doet acht bestemmingen aan, van de locaties Ligne en Kapittelstraat van Het Nieuwe Domein, tot aan de Petruskerk, de St Michielskerk, de markt en het festivalterrein van Sint Rosa. De beroemde reusachtige opblaasbare poedels, de Caniches, van Florentijn Hofman zijn te bezichtigen op Ligne plein en bij Hotel Hilton. Ook is er werk van Kati Heck, Bas de Wit, Dave de Leeuw en Chantal le Doux, Mark Gonzales, Sidi el Karchi, Mark Dion, Edward Lipski, Grete Stern, Kim Hotterbeekx, Jennifer Tee, Ceramads en Melanie Bonajo te zien.

De kunstenaars in deze route vormen een bont gezelschap die de wereld net even anders bekijken. Grote gebaren en intieme installaties wisselen elkaar af terwijl je de stad Sittard op een heel nieuwe manier verkent. Soms geestig, dan weer kritisch. Ze bieden een frisse blik en een nieuw perspectief. Op de Schootsvelden vindt in het weekend Live Action Painting plaats onder leiding van Dave de Leeuw en Chantal le Doux. In samenwerking met Hogeschool Zuyd Institute of Arts tonen studenten hun werk. Haak aan, loop mee!

De Kleine Kunstroute vindt plaats op vrijdag 25 augustus van 16.00 tot 20.00 uur, zaterdag 26 augustus van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur.