Vakantie! Niks moet, doen waar je zin in hebt of lekker luieren. Maar na een paar weken krijg je zin om weer iets anders te gaan doen; maar wat dan? Naar het MuseumLab in Museum Het Nieuwe Domein, natuurlijk!

Vanaf 9 augustus kun je in het museum creatieve labs volgen. Voor kinderen, (groot)ouders en alle mensen die zin hebben in creatieve en informatieve uitdagingen.

Zo is er het CreatiefLab, waarin je samen met museumdocente Nicole kunt werken aan je eigen kunstwerk, met als Kinderboekenweek thema ‘Bij mij thuis’. Of neem een kijkje in het ErfgoedLab waar voorwerpen uit onze eigen collectie worden geregistreerd door Vivian en Jessica, onze collectiespecialisten. Als je een kunstwerk hebt gemaakt in het CreatiefLab, kun je zelf een officiële registratie maken in het ErfgoedLab. Er is ook nog een ArcheoLab: hier werken vrijwilligers van de Werkgroep Archeologie Sittard op zaal en vertellen je graag verhalen over hun vondsten.

Alle kunstwerken die worden gemaakt in het CreatiefLab worden tijdens de Kinderboekenweek – van 4 tot 14 oktober-  gepresenteerd in een echte tentoonstelling, in de bibliotheek!

De MuseumLabs vinden plaats tussen 9 augustus en 14 oktober.  Entree is gratis! Deelname aan het CreatiefLab bedraagt €2.50 voor de materiaalkosten.