Koninklijke erepenning voor Sittards Mannenkoor Si-Tard

Burgemeester Verheijen heeft op zaterdag 6 mei een Koninklijke erepenning uitgereikt aan Sittards Mannenkoor Si-Tard. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 125-jarig bestaan in het Toon Hermans Theater in Sittard.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Sittards Mannenkoor Si-Tard beoefent de hedendaagse mannenkoormuziek. Het koor zoekt voortdurend naar mogelijke vernieuwingen en verbeteringen. Hun repertoire is zeer divers: kerkelijke koormuziek, liedertafelmuziek, hoogstaande koormuziek, opera en operette. Ook staat het koor in stad en regio bekend om zijn hoogstaande kerstconcerten

Het Sittards Mannenkoor Si-Tard is niet alleen van grote betekenis voor het culturele en muzikale leven in Sittard, maar is dat ook voor het kerkelijk leven in de gemeente. Nooit wordt tevergeefs een beroep gedaan op het koor om vieringen en herdenkingen muzikaal op te luisteren; zowel in de kerk als daarbuiten. De vereniging zorgt voor plezier in het zingen en het samenzijn van de leden. Ook zoeken zijn actief de samenwerking met andere verenigingen in Sittard-Geleen.

2023-07-05T07:47:28+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant