Voor de Kringlogo-prijs 2024 zoekt de Natuur en Milieufederatie Limburg naar het meest duurzame burgerinitiatief van Limburg. Deze prijs ontvangt de winnaar tijdens de Week van de Circulaire Economie. Hiermee komt het initiatief, net als de winnaar van vorig jaar, volop in de spotlights te staan. Initiatieven kunnen zich nu aanmelden om kans te maken op deze circulaire prijs.

De Natuur en Milieufederatie Limburg ondersteunt Limburgers die zich inzetten voor een circulaire samenleving. Dit gaat om initiatieven die vermindering, hergebruik en recycling van spullen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en recyclen. Ook gaat het over projecten die bepaalde producten of diensten met elkaar delen, zoals een deelauto en deelgereedschap.

Een mooi voorbeeld is de Leef en Groei Hoeve in Maasbree, winnaar van de Kringlogo-prijs 2023. Van duurzaam watergebruik tot buurtcompost en eigen voedselvoorziening, op de Leef en Groei Hoeve kom je het allemaal tegen.

En ook dit jaar zal een circulair initiatief in Limburg in het zonnetje worden gezet! In de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot en met 16 maart 2024), zal bekendgemaakt worden aan wie de Leef en Groei Hoeve de Kringlogo-prijs mag doorgeven.

De winnaar van de Kringlogo-prijs 2024 ontvangt een geldbedrag van 100 euro als symbool van steun en mag een jaar lang het Kringlogo gebruiken in al hun uitingen.

Bovendien krijgt het meest duurzame initiatief veel landelijke en provinciale publiciteit. Deelnemen aan de Kringlogo-wedstrijd kan met een eigen initiatief of door een initiatief uit de buurt te nomineren. Aanmelden kan tot en met 9 februari 2024 via deze link >

 

De Leef en Groei Hoeve ontving in 2023 de prijs voor ‘Beste circulaire burgerinitiatief van Limburg’.