Zangeres Marion Vervoort en pianist Egbert Derix brengen muziek en Limburgse poëzie bij elkaar in hun concert ‘Nachtvogel’, waarmee Podiumkerkje Grevenbicht op de tweede zaterdag van september het herfst/winterseizoen opent. Het wordt een poëtische trip over niet bewandelde, muzikale wegen door onze provincie. Het tweetal dat sinds vorig jaar intensief samenwerkt is bezig aan een stormachtige opmars in de provinciale muziekwereld.

De uit Noord-Limburg afkomstige Marion Vervoort is zangeres en liedschrijver. Op het album ‘Nachtvogel’ bezingt ze haar interpretatie van het leven. De teksten zijn in het dialect van haar geboortedorp America. Met de gevierde componist/pianist Egbert Derix uit Horst werkte Marion aan haar debuutalbum ‘Nachtvogel’. Teksten over het leven dat ze soms fluisterzacht, dan weer vlijmscherp in poëtische bewoordingen bevraagt, viert en omarmt. Haar stem en de gevoelige, overtuigende composities van pianist/componist Egbert Derix raken het hart van luisteraar. Derix studeerde aan het Conservatorium in Maastricht, tot voor kort was hij docent aan de Rockacademie in Tilburg. Zijn laatste album ‘Gardens of Abundance’ is van hoog niveau. Door hem op muziek gezette gedichten zijn Limburgse parels. Schrijver en dichter Geert van den Munckhof nam ook twee liedteksten voor zijn rekening.  

Zaterdag 9 september aanvang 19.30 uur, kerkje open 19.00 uur. Entree 12,50. Kaarten bestellen: reserveringen@podiumkerkje.nl. Vermeld als code NACHTVOGEL.