Mejoeches is Jiddisch voor ‘van goeie komaf’ en klezmer betekent ‘zingen met je instrument’. De klezmorim zijn de Joodse muzikanten die al vóór 1900 in Oost-Europa gevestigd waren. Zij trokken van stad naar stad om bruiloften en andere ceremonies op te luisteren. 

Violiste Anna Janssen vond na de conservatoriumopleiding haar passie in de klezmermuziek en nam in 1994 het initiatief om deze muziek ook in Limburg onder de aandacht te brengen. Met pianist Jesse de Haas en zangeres Martha Mulder trad zij op in binnen- en buitenland en werkte mee aan theaterproducties. Sinds 2018 vormen Anna en Martha met Foppe Jacobi op bajan (knopaccordeon) de basisbezetting. Foppe was werkzaam bij internationale theatergroepen. Als improvisatietalent weet hij ook met Mejoeches de klezmermuziek van het hoogste niveau vol verve te brengen.

Traditionele opzwepende dansmuziek en liederen, zoals die bij bruiloften en andere partijen gespeeld werden, combineert Mejoeches met melancholisch en poëtisch repertoire. Met hun aanstekelijke vrolijkheid lukt het de muzikanten om toeschouwers met en zonder dansgenen op de been te krijgen. 

Mejoeches Klezmorim Podiumkerkje Grevenbicht, zaterdag 21 oktober 19.30 uur. Kaarten á 12,50 bestellen: reserveringen@podiumkerkje.nl. Vermeld als code MEJOECHES