De gemeente organiseert dit jaar weer de Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners van Sittard-Geleen. Burgemeester Hans Verheijen zal hier, zoals gebruikelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, een korte nieuwjaarstoespraak houden. “Gelukkig kunnen we weer met z’n allen op het nieuwe jaar proosten. Ik kijk graag samen met de inwoners terug op afgelopen jaar, maar blik ook vooruit. Er gebeurt van alles in de wereld op dit moment, het kan u met geen mogelijkheid ontgaan zijn. De oorlog in de Oekraïne, de oplopende energieprijzen en de hoge inflatie. Van een adempauze na de coronacrisis is nauwelijks sprake, de zorgen zijn nog lang niet over. Ik zal dit kort aanstippen tijdens de toespraak bij de nieuwjaarsreceptie”, licht de burgemeester alvast toe als tipje van de sluier.

“We gaan het met z’n allen voelen in onze portemonnee en we gaan een onzekere tijd tegemoet. Ik sluit mijn ogen niet voor deze angstige tijd, natuurlijk is het normaal om boos, bang of verdrietig te zijn. We zijn allemaal maar mensen. Maar de wereld wordt er niet beter op als we blijven hangen in deze negatieve emoties. Het kost veel energie en stress, en er is niemand mee geholpen.

Ik wil u graag oproepen om toch de lichtpuntjes van het leven te blijven zien en u daarop te focussen. Vooral rondom de feestdagen is omzien naar anderen, elkaar aandacht geven, zó ontzettend belangrijk. Anderen blij maken is het tegengif voor negativiteit! Door meer stil te staan bij alles wat goed gaat, bij alles wat u kunt bereiken, versterkt u een beter geloof in uzelf. Probeer dankbaar te zijn voor de dingen die u wél heeft, en wees trots op de dingen die u bereikt heeft.”

U bent allen van harte uitgenodigd op dinsdag 3 januari 2023 vanaf 19:00 uur in het Toon Hermans Theater in Sittard. De bijeenkomst staat in het teken van elkaar ontmoeten om samen terug te blikken op 2022 en vooruit te kijken naar 2023. Burgmeester Verheijen: “Ik wens u namens het gemeentebestuur, directie en medewerkers van Sittard-Geleen fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe”.

Foto: Marc Schols / gemeente Sittard-Geleen