Ingrid Janssen van Notaris Pas in Beek nam contact op met Michel van Dijke van Greutsj. Ze gaf aan dat ze in hun nalatenschapspraktijk twee fietsen had staan, waarvan de overledenen de wens hadden dat hun fiets na hun overlijden aan mensen die het hard nodig hadden werd geschonken. Van Dijke is de twee fietsen, waarvan er eentje een elektrische fiets is gaan ophalen.

Maandagavond kon van Dijke Olesya (35) en Vitalij (52) samen met hun zoontje Vasha(6) die pas drie weken in nederland zijn, blij maken. Vitalij heeft tot voor kort aan het front in Oekraïne gevochten en is nu hierin Nederland omdat zijn vrouw een spierziekte heeft. Vitalij rende bij de overdracht meteen naar zijn appartement om van Dijke twee Oekraïense insignes uit het leger te geven.

“Ik ben de overledenen en Notaris Pas in Beek ontzettend dankbaar dat ik deze mooie fietsen aan de juiste personen heb kunnen overhandigen. Het laat zien hoe gemeenschap en medeleven mensen in moeilijke situaties kunnen helpen. Het verhaal van Olesya, Vitalij en hun zoontje voegt een diepgaande menselijke touch toe aan het geheel. Dit bericht zal hopelijk inspireren en het goede in mensen naar voren brengen”. aldus van Dijke.