Parcours NK wielrennen definitief

Het parcours van het Nederlandse Loterij Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg is definitief vastgesteld. Daarmee voldoet Courage Events, de organisator van de wedstrijd, aan de vooraf opgelegde voorwaarden. En vindt het NK wielrennen definitief plaats in de gemeente Sittard-Geleen op 24 en 25 juni 2023. Het betreft de nationale titelstrijd voor profs-mannen, profs-vrouwen, beloften-mannen en elite-zonder-contract mannen en vrouwen.

Het definitieve parcours

Na de start in Valkenburg volgt voor de profs vrouwen op zaterdag en de profs mannen op zondag een aanlooproute met meerdere beklimmingen in Zuid-Limburg. Van beide wedstrijden is de finale op een lokale omloop. Door samenwerking met de gemeente Beekdaelen en Watersley Sports & Talentpark voert het parcours via Watersley, Doenrade, Puth, Munstergeleen en de Middenweg door het centrum in Sittard om terug te keren naar Watersley, waar de finishlijn is getrokken. De andere drie kampioenschappen worden volledig op de plaatselijke omloop in Sittard-Geleen en Beekdaelen verreden.

Tijdens het weekend zullen vijf wielerwedstrijden plaatsvinden. Voor iedere wedstrijd geldt een iets andere route. Op zaterdag wordt de omloop zonder de Markt in Sittard gereden en op zondag wordt de omloop met de Markt in Sittard gereden.

Informatie voor bewoners langs het parcours

Tijdens de wedstrijden is de bereikbaarheid van de woningen langs het parcours, in sommige gevallen, beperkt. Courage Events, organisator van de wedstrijd, wil voorafgaand aan het evenement de bewoners en ondernemers langs het parcours inlichten over de verplaatsingsmogelijkheden tijdens de wedstrijden. Daarom worden er inloopavonden georganiseerd om dit toe te lichten om iedereen de mogelijkheid te geven om vragen te stellen. Een uitnodiging met meer details zal begin mei bij in de brievenbus vallen.

Programma

Zaterdag 24 juni rijden de vrouwen elite zonder contract en de profs. Later in de middag vertrekken de mannen elite zonder contract. Op zondag 25 juni starten de mannelijke beloftes en later op de ochtend gaan de profs de strijd met elkaar aan.

Naast het Nederlands Kampioenschap wielrennen is er een programma rondom de finishlocatie op Watersley Sports & Talentpark. Een bikefestival met livemuziek en stands van prominente wielermerken, exclusieve hospitality arrangementen voor wielerliefhebbers, een kids-programma met leuke activiteiten.

 

Kijk op www.nkwielrennen.com om alle informatie over het NK Wielrennen terug te vinden.

2023-07-14T09:27:41+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant