Van 22 september tot en met 1 oktober 2023 kan iedereen weer eens ervaren hoe mooi én bijzonder Limburg is. Tijdens de Beleefweek 2023 zijn er overal in Limburg activiteiten waarbij je kunt proeven van de natuur. Overal in Limburg is 1,5 week lang van alles te ontdekken. Beleef het landschap eens op een andere manier en laat je verwonderen. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Op beleefweeklimburg.eu vind je alle activiteiten. Voor sommige activiteiten is aanmelden vooraf verplicht en soms zijn er kosten aan verbonden.

 

Beleefweek 2023

Ben getuige in Parkstad van de eerste ‘Tuiny ZOO Tour’ van Europa bij GaiaZoo in Kerkrade, doe mee aan de BloteVoetenWandeling in Brunssum, heb een rondleiding en proeverij bij Lubosch Land in Ransdaal of doe de excursie bij de Weltermolen, waar verse vlaaien uit het bakhuis komen en het hoogstamfruit uit de boomgaard. In de Grensmaasvallei kun je de stilte proeven in Spaubeek tijdens een wandeling of een bezoek brengen aan de Slakmolen in Elsloo. In Valkenburg-Meerssen kun je kiezen voor een bierbad, een bezichtiging van de Oude Watermolen, een knapzakarrangement of een rondleiding in de Curfsgroeve waar flora en fauna vrij spel hebben. Het heuvelland presenteert zich aan je met de Limburgse wijnmarathon in Wahlwiller, met een kijkje op natuurboerderij HEI15 in Sint Geertruid of kies voor een ‘ruimte voor de rivier wandeling’ door de Eijsder Beemden, een rondleiding in de Frankenhofmolen in Vaals en een bezoek aan moestuin en voedselbos ‘over De Wij’ in Lemiers. Daarnaast zijn er nog vele andere (culinaire) wandelingen en fietstochten, workshops, rondleidingen en proeverijen. Denk bijvoorbeeld ook aan een Hap & Stap wandeling in Gulpen, een Drielanden amuse tocht vanuit Sittard-Geleen en een wijnwandeling zoals Vijlen/Holset en Voerendaal.

 

Limburgse samenwerking

Beleefweek Limburg wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie en de Provincie Limburg. In samenwerking met zeer diverse partners zetten zij 12 dagen vol beleving neer, voor jong en oud.

 

Foto Hans Veth