De bruisende stad Sittard maakt zich op voor de derde editie van ‘De Zittesje Art Fair’ (ZAF), waar kunstliefhebbers samenkomen om lokale talenten en regionale kunstenaars te bewonderen en eventueel kunstwerken aan te schaffen. Dit jaar voegt de ZAF een gloednieuw element toe aan het festijn – een fotowedstrijd met de pakkende titel ‘Het perfecte ZAF-plaatje’.

Onder de bezielende leiding van de getalenteerde fotograaf Maud van Mulekom krijgen (amateur)fotografen op woensdagavond 6 maart om 19.00 uur de kans om tips & tricks van het vak te leren tijdens een boeiende workshop. Gewapend met hun eigen camera of smartphone gaan de deelnemers gedurende de ZAF op ontdekkingstocht om de meest spraakmakende foto’s te schieten van de kunstwerken die de route sieren. Een deskundige jury zal zich vervolgens buigen over de inzendingen en de gelukkige winnaar bekendmaken.

Ben jij een gepassioneerde fotograaf die klaar is voor dit avontuur? Schrijf je dan vóór 19 februari in via de webpagina https://zaf-sittard.nl/aanmelden-als-fotograaf/.

En het beste nieuws? Deelname is geheel gratis!

Terugblik op Succesvolle Edities

De Zittesje Art Fair zag in 2022 het levenslicht en groeide snel uit tot een sprankelend evenement dankzij de inzet van De Meiden van Sittard, Centrummanagement Sittard en Museum Het Nieuwe Domein. De kunstroute verspreidt zich over meer dan 20 locaties, waaronder Museum Het Nieuwe Domein, zaken van De Meiden van Sittard, en diverse andere Sittardse ondernemers. Elk van hen heeft een of meerdere kunstenaar(s) geadopteerd, die tijdens de ZAF hun werk exposeren.

De locaties worden verbonden door een gezellige route door de Sittardse binnenstad. Het succes en de groeipotentie van voorgaande edities hebben de organisatoren aangemoedigd om het enthousiasme voort te zetten. De ZAF wordt wederom parallel aan de TEFAF georganiseerd, wat zorgt voor een indrukwekkende culturele belevenis.

Noteer alvast in je agenda: De Zittesje Art Fair vindt plaats van 9 tot en met 16 maart 2024. Voor meer informatie over ‘Het perfecte ZAF-plaatje’ kun je contact opnemen met Guus van Engelshoven, conservator van Museum Het Nieuwe Domein, via e-mail guus.vanengelshoven@hetnieuwedomein.nl.

Doe mee, leg het perfecte ZAF-moment vast en laat jouw fotografietalent stralen tijdens De Zittesje Art Fair 2024!

 

 

Fotocredits: Maud van Mulekom