De Sint Rosa karavaan, met haar parade aan rariteiten en beleving, slaat wederom haar tenten op van 25 t/m 27 augustus op de Schootsvelden in Sittard. Burgers en buitenlui komt dat zien, en ervaar de magie van het samen bewonderen en beleven.

Het Sint Rosa festival presenteert een grotendeels gratis muziek- en theaterfestival met vermaak en vertier uit alle windstreken in een decor van kermis van weleer. Ontdek op de Schootsvelden in Sittard een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, fantastische muzikale optredens en kunstzinnige warmte. Vervolg je route, omringd met heerlijk eten, gezelligheid en magische verwondering, door een bezoek te brengen aan de mooie, gekke tentjes waar je vervolgens bizarre dingen meemaakt en aantreft. Dans tot in het ochtendgloren in de mahoniehouten danspaleizen van weleer. Overdag plezier voor het hele gezin en in de avond ontluiken de rauwe randjes in de schaduwen van de vlammen van de vuurkorven.

 

Muziek is het kloppend hart van het Sint Rosa festival

Het zinderende geluid trekt je van je stoel. Kom, dans en swing met ons tot diep in de nacht. In een verzameling van oude mahoniehouten danspaleizen, behangen met spiegels, en oude variététenten, daar waar de muzikale noten nog tastbaar zijn, in een omgeving waar de tand des tijds nog niet heeft toegeslagen, presenteert het Sint Rosa festival een ongekende, nog nooit eerder vertoonde, keur aan muzikale hoogstandjes. Dans tot in het ochtendgloren in de mahoniehouten danspaleizen van weleer, met onder andere; Quique – Michelle David & The True Tones – Pollux Duit Springsteen – Hard2Get meets De Paek – DeWolff – Boaz – De Grote Karaokeshow – Komodo – A Murder in Mississippi – Mega Sing Along met Dorona Alberti – Baron – Elephant – Orange Skyline – Big Band Time Out – Janse Bagge Bend – Small Time Crooks – TräckSäck – Muyayo Rif – Skinnie & band – DJ Tonnie’s Viniellie – DJ H.A.R. en nog veel meer.

 

Circus & theater

Dit jaar zorgen Circus Zazara en L’Homme Cirque voor bijzondere circusvoorstellingen. Om de circusvoorstellingen van Circus Zanzara en L’Homme Cirque te bezoeken, heb je een toegangsticket nodig. Tickets zijn de koop via www.sintrosa.nl

 

Circus Zanzara – Prisao Felice

De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders , opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken. U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd. Let op: Circus Zanzara speelt op veler verzoek de voorstelling Prisao Felice nog een keer, maar dan bijgeschaaft én met een twist.

 

L’Homme Cirque

Stel je eens voor, een heel circusprogramma uitgevoerd door één persoon. Geïnspireerd door zijn jarenlange tournees met Cirque du Soleil, Le cirque Knie en het Big Apple Circus van New York, heeft de “Lord of the Wire” David Dimitri zich alle kunsten in één persoon verenigd. De “virtuoze koorddanser” wordt zo een spectaculaire circusman die zelfs het risico neemt om door een echt kanon gekatapulteerd te worden en op te stijgen naar de sterren. Een unieke show, die acrobatiek, humor en poëzie combineert… tot groot genoegen van het hele gezin.

 

Theatertent Deluxe

Na het succes van vorig jaar, zoekt het Sint Rosa festival ook dit jaar de samenwerking met het Toon Hermans Theater op. Neem een kijkje in Theatertent Deluxe voor diverse voorstellingen; Opera Compact – Van ’t padje af, Café Chantant, De Cabaret Club – Finelabel, Limburgs Toneel met De Snorroos, Kraak & Smaak soundsystem en Cocobolo.

 

Bijzondere mensen

Een greep uit onze bijzondere mensen en acts; de koorddanser, het vlooiencircus, de Stoelenman, Gilbert the Charlatan, Reinier Barbier, Clown Desalles, kleine mensen, burlesque danseressen. Ook de kermisattracties die sfeer van nostalgie ademen, kijkwerk uit vervlogen tijden met een eigentijdse invulling, het Kortste Concert, Info*Matic’s, Buitencinema en nog veel meer zijn te vinden op het festivalterrein. Dit alles ondergedompeld in een mystieke vrolijke sfeer. De parade maar dan anders: magie, verwondering en bizarre belevenissen voor jong en oud. Onze zeldzame mensen heten u welkom in hun zotte samenleving.

 

Gratis muziekprogramma

Het Sint Rosa festival is gratis toegankelijk, alle muzikale optredens zijn dus gratis te bezoeken. Voor alle kermisattracties is er een kermiskaart te kopen, waarmee je 10x kunt genieten van nostalgische kermisattracties, zoals de Nostalgische Spin, Big Eli Wheel, Cake Walk, Luchtschommels, Zwanenzweef Tunnelbaan en nog veel meer. Let op: voor de circusvoorstellingen heb je wel een toegangsticket nodig.

 

Voor het volledige programma en circustickets kijk je op www.sintrosa.nl. Volg ook de Facebook- en Instagrampagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.