Skinnie is singer/songwriter Ron van der Burgt. Hij groeit op met soul en andere zwarte muziek die hij hoort via de radiozender voor Amerikaanse soldaten in Europa. In 1993 kiest Ron voor een muzikale carrière. Hij breekt samen met zijn broer Jan door met de band Mo’Jones en gebruikt vanaf dat moment de artiestennaam Skinnie Jones. Met Mo’Jones staat hij op North Sea Jazz en Pinkpop. 

Skinnie laat voor het eerst solo van zich horen op de EP My Heart Beats On The Moon (2008), twee jaar later gevolgd door One Add One. Dit minialbum bevat invloeden uit country, blues en Afrikaanse muziek. Dan slaat Skinnie onverwacht de weg van Limburgstalige muziek in. Vanaf de start met succes. De makers van radio- en tv programma’s staan bij hem op de stoep, hoge noteringen in de Limbo Top 10 volgen elkaar snel op. Ook zijn recente singles “Ich weit neit wo” en “Gaef neit op” werden de afgelopen tijd bejubeld met optredens in vooral zijn eigen regio Sittard-Geleen als resultaat. “Skinnie kennen we als ambachtelijk componist van rijke harmonieën vol subtiele noten en nootjes. Altijd weer een streling voor het oor. Maar in het geval van deze singles koppelt hij die kwaliteit als componist aan een zeer gevoelige snaar”, vindt muziekjournalist Pedro Rademacher uit Wijlre.

Zaterdag 23 september aanvang 19.30 uur, kerkje open 19.00 uur. Entree 10,00. Kaarten bestellen: reserveringen@podiumkerkje.nl. Vermeld als code SKINNIE