Het sportpark Glanerbrook in Sittard-Geleen heeft de maximale subsidie van 2,5 miljoen euro gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de verduurzamingsmaatregelen van de vernieuwbouw. De subsidie maakt deel uit van het programma DUMAVA (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed), dat wordt gefinancierd door het herstelfonds NextGenerationEU van de Europese Unie. Het doel van dit fonds is onder andere om Europa groener, digitaler en veerkrachtiger te maken.

Groene en digitale transitie

De verduurzamingsmaatregelen zijn een belangrijk onderdeel van de vernieuwbouw van Glanerbrook. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over investeringen in warmteopwekking, zonnepanelen, batterijen, LED verlichting en isolatie. Wethouder Geilen is uiteraard blij met de subsidie en benadrukt dat de verduurzamingsmaatregelen veel opleveren: “Hiermee wordt het energieverbruik en de CO2-uitstoot van het sportcentrum aanzienlijk verminderd. Bovendien wordt het sportpark voorzien van slimme technologieën die het comfort, de veiligheid en de toegankelijkheid voor de gebruikers verbeteren. Het sportpark Glanerbrook draagt zo bij aan de groene en digitale transitie van de gemeente Sittard-Geleen en de regio”.

Succesvolle subsidieaanvraag

De aanvraag is op de eerste dag van de opening van de subsidie op 18 september 2023 ingediend. Er kwamen die dag in totaal 1524 aanvragen binnen, waarmee 375 miljoen euro subsidie werd aangevraagd. Het voor dit jaar beschikbare budget is 190 miljoen euro. Op 27 november heeft de RVO de subsidiebeschikkingen verstuurd naar de aanvragers.
Het sportpark Glanerbrook is een van de gelukkige ontvangers van de maximale subsidie van 2,5 miljoen euro.