Op zaterdag 23 september is het weer Burendag. Een dag waarop buurtbewoners iets goeds doen voor de buurt en voor elkaar. ZOwonen organiseert in dit kader, samen met bewoners, een snuffelroute in Stadbroek. Hier kunnen bewoners hun oude, nog bruikbare spullen een tweede kans geven. 

Snuffelroute Stadbroek

De snuffelroute wordt georganiseerd op zaterdag 23 september van 11:00 tot 16:00 uur. Bewoners uit diverse straten in Stadbroek doen er aan mee. Zij verkopen hun spullen aan huis, zoals kleding, boeken, speelgoed, elektronica en meubels. De route is herkenbaar aan de versierde woningen, die meedoen.

ZO samen opruimen

Dankzij de snuffelroute kunnen bewoners hun spullen opruimen en een tweede kans geven. “Zo houden we samen met de bewoners de buurt schoon en opgeruimd. Bewoners kunnen daar wel een helpende hand bij gebruiken. Zeker omdat een deel van de bewoners over een paar jaar moet verhuizen”, vertelt Robin Meij (buurtbouwer ZOwonen). In 2026 worden namelijk woningen van ZOwonen aan de Hemelsley, Vrangendael en P.P. Rubensstraat in Sittard gesloopt en vervangen door nieuwbouw. 

Zelf spullen verkopen

Woon je in Stadbroek en wil je ook spullen verkopen? Stuur dan uiterlijk woensdag 20 september een mail naar buurtbouwer Robin via: r.meij@zowonen.com.