Op 16 januari 2024 speelt het harmonieorkest van St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven een nieuwjaarsconcert in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest, onder leiding van de Belgische dirigent Jos Simons, won in 2022 de eerste divisie van het Wereld Muziek Concours. Voor de 90 muzikanten van het orkest komt op 16 januari een volgende grote droom uit: concerteren op het podium van één van de mooiste concertzalen ter wereld.

Het concert met de titel “Planet Earth” brengt een lofzang aan de schoonheid van de aarde, met werken als “Frozen Cathedral” van John Mackey en “Mother Earth” uit de derde symfonie Planet Earth van de Nederlandse componist Johan de Meij. Het programma wordt aangevuld met groot vocaal ensemble F:e-m@il o.l.v. Nadia Loenders, én toonaangevende solisten: Channa Malkin, één van de bekendste operazangeressen in Nederland, soleert in aria’s uit o.a. Strauss’ Die Fledermaus en Rossini’s Il Barbiere di Siviglia. Arno Piters (klarinettist bij Het Koninklijk Concertgebouworkest) speelt samen met concertmeester Koen Cuijpers het prachtige duo concert van Mendelssohn.

Het publiek wacht een magische avond vol schitterende melodieën, heftige intermezzi en een grootse finale waarin alle registers worden opengetrokken. Ga je mee? Meer info over het programma, kaarten en busvervoer naar Amsterdam via: www.cecilia-online.nl.