Sittard-Geleen is een stad om lief te hebben. Het hele jaar door is er van alles te beleven. De stad zit boordevol cultureel erfgoed, vele eet- en drinkgelegenheden, leuke winkels en mooie wandel- en fietsroutes. Hiernaast geniet je er van zowel kleine als grote events. Alle informatie hierover vinden gasten en inwoners online via visitzuidlimburg.nl, visitsittardgeleen.nl, ter plaatse via de Visit Experience Sittard-Geleen (Rosmolenstraat 2) en vanaf vandaag via drie inspiratieschermen. Deze schermen zijn bedoeld om gasten en inwoners te inspireren om Sittard-Geleen te (her)ontdekken. “Sittard-Geleen zit vol met verborgen pareltjes. Met de inspiratiezuilen kunnen we voor inwoners én bezoekers al het moois in de etalage zetten. Van prachtige natuurgebieden tot onze centra met tal van gezellige horecagelegenheden en authentieke winkels”, aldus Yvonne Salvino wethouder gemeente Sittard-Geleen. De inspiratiezuilen zijn vanaf vandaag te gebruiken in het Ligne, Center Court (Chemelot) en stadskantoor Geleen.

 

Interactief ontdekken

Met behulp van de drie inspiratiezuilen, die door hun omvang en kleurrijke print direct in het oog vallen, brengen we informatie én inspiratie over Sittard-Geleen naar de student, zakelijke gast en inwoner toe. De zuil bevat een 32 inch touchscreen en toont continu leuke videobeelden wanneer deze in stand-by stand staat. Deze video beelden trekken de aandacht en wanneer het touchscreen wordt aangeraakt kan de gebruiker op een interactieve en eenvoudige manier alle informatie bekijken. Deze informatie bevat tekst, foto’s en video’s met betrekking tot verschillende onderwerpen zoals eten en drinken, events, cultuur, attracties, wandel- en fietsroutes en meer.

 

De inspiratiezuil maakt gebruikt van een op maat gemaakte software en is dus geen website. Hiermee wordt op een beknopte en speelse manier op maat informatie getoond. Door het scannen van QR-codes kunnen gebruikers meer te weten komen over de verschillende onderwerpen.

 

Locaties

De drie inspiratiezuilen zijn vanaf maandag 4 september te gebruiken op onderstaande locaties:

  • Ligne, in de welkomsthal van Zuyd Hogeschool (studenten, bezoekers en inwoners);
  • Center Court Chemelot (zakelijke gasten en bezoekers);
  • Stadskantoor Geleen (inwoners en bezoekers).

 

De inspiratiezuilen sluiten aan bij de zogenaamde levensaders (thema’s) van de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen in het Kritzraedthuis in Sittard (Rosmolenstraat 2). Zo zijn de schermen een mooie doorvertaling van de vijfde levensader: ‘er is altijd iets te doen’. De informatie zal verder meerdere malen per jaar worden aangevuld en geactualiseerd.

 

Foto Visit Zuid-Limburg