Uitvoerenden van openluchtopera Carmen in Sittard bekend

Zoals eerder al gemeld vindt op zaterdag 12 augustus weer een openluchtuitvoering plaats door Opera Classica Europa. Dit keer betreft het de beroemde opera Carmen van Georges Bizet. Het verhaal speelt zich af in de Spaanse stad Sevilla. Indien deze avond uitverkocht raakt, zal ook vrijdag 11 augustus worden opengesteld. De uitvoering zal weer plaatsvinden in de sfeervolle Jardin d’Isabelle aan het Kerkepad in Sittard. Hier is plaats voor 500 gasten per avond. Aanvang om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Degenen die een VIP-ticket hebben gekocht (toegang opera en voorafgaand een viergangendiner) worden om 16.30 uur verwacht in restaurant George’s, eveneens aan het Kerkepad. 

De samenstelling van de uitvoerenden wisselt per OCE-voorstelling. Per keer contracteert oprichter en directeur Michael Vaccaro (zelf een bekend tenor) van OCE de beste beschikbare artiesten van over de hele wereld. Zijn ambitie is het om opera’s en operettes toegankelijk te maken voor het algemene publiek. Dit jaar viert hij hiermee zijn twintigjarig jubileum en heeft hij al meer dan 800 voorstellingen verzorgd op (voornamelijk) historische locaties in West-Europa

Veel bezoekers van het geslaagde La Traviata vorig jaar hoopten de vrouwelijke hoofdrolspeelster, de fantastische sopraan Jessey-Joy Spronk, nog eens terug te kunnen zien (en horen). Dat zal bij Carmen inderdaad het geval zijn. Zij zal de rol van Michaela vertolken. De vrouwelijke hoofdrol wordt dit keer uitgevoerd door de Nederlands-Mexicaanse mezzo-sporaan Itzel Medecigo. Zij is beroemd vanwege haar sensuele vertolking van Carmen. De rol van Don José wordt uitgevoerd door de Mexicaanse tenor Marco Antonio Rivera en de rol van Escamillo wordt vertolkt door de Franse bariton Richard Rittelmann.  Alle solisten hebben over de hele wereld opgetreden. Het Tsjechische orkest Virtuosi Brunenses Brünn en het OCE-koor zullen de solisten begeleiden. De opera bevat diverse bekende melodieën, waarvan Habanera en Toreador wel tot het collectieve geheugen gerekend kunnen worden.   

Er wordt gezongen in het Frans. De bekende Len van Schaik zal ook nu weer een korte introductie geven over de opera bij aanvang van de uitvoering.

Tickets voor de opera zijn vanaf nu ook rechtstreeks te koop aan de receptie van hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard. Zij kosten €49 en dienen ter plekke te worden afgerekend (alleen contant mogelijk). Tickets zijn uiteraard ook nog te bestellen via de website van Opera Classica Europa: www.operaclassica.de -> Spielplan. OCE heft ook een Benelux-ticketbureau voor onze uitvoering in de hand genomen. Indien dat actief is, zal het digitaal bestellen van kaartjes ook gemakkelijker gaan.

De VIP-tickets zijn voor deze avond al uitverkocht.

Foto Opera Classica Europa

2023-07-03T12:39:24+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant