Vrijwilligers gezocht voor crisisnoodopvang

De nieuwe crisisnoodopvang Sittard, die sinds deze week actief is, zoekt vrijwilligers voor de dagbesteding. Denk hierbij aan eenvoudige taallessen en aan kinderactiviteiten zoals een knutselmiddag of vrouwenactiviteiten, bijvoorbeeld een Zumbales.

In de crisisnoodopvang, die is gelegen aan de rand van bedrijventerrein Fortuna, kunnen tot 300 asielzoekers worden opgevangen. De mensen, die veelal een veilig onderkomen zoeken, hoeven zo niet op straat te slapen, zoals vorig jaar in Ter Apel gebeurde. Het terrein is zorgvuldig ingericht met containerwoningen. Iedere ‘woning’ biedt ruimte aan vier asielzoekers. Rondom liggen betonnen vloerplaten en er zijn graszoden aangelegd. Er staan bloembakken en vrolijke gieters om water te halen voor de bloemen. Het geheel biedt de structuur van een woonwijk, hoewel bomen voor verkoeling ontbreken. Wel zijn de containers voorzien van airco. Centraal op het terrein ligt een gebouw dat is ingericht als een soort van Ikea-restaurant: tafels en stoelen zijn groepsgewijs opgesteld en er staan veel groene (kunststof) planten in grote moderne potten en bakken. Hier kan gegeten worden en is ook gelegenheid voor andere sociale activiteiten zoals het spelen van een spelletje. In een hoek staat een grote televisie. Voor ontspanning is er verder een kleine fitnessruimte en een voetvalveldje voor de jeugd. Douchen en toiletten liggen apart, zoals op een camping.

Lise Wubbolts, die verantwoordelijk is voor de dagbesteding en ook de vrijwilligers zal begeleiden: “We willen dat de mensen zich hier in ieder geval veilig voelen in afwachting van hun asielprocedure. Daarom ook willen we het zo prettig mogelijk voor hun maken.”

Wilt u hieraan meewerken, stuur een mail met uw naam en adres en omschrijf kort wat u zou kunnen betekenen naar vrijwilligers-noodopvangsittard@intelligentsecurity.nl

2023-07-03T12:39:09+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant