Drie Limburgse metaalbedrijven Wilwy uit Sittard, Vullings Metaalbewerkinguit Horst en P2 Techniek uit Linne zijn genomineerd voor de OOM Award Limburg 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Limburg op 28 september. 

Wilwy maakt de meest uiteenlopende metaalproducten én kunstwerken. Dat kan niet zonder goed opgeleide vakmensen, zegt directeur Matthijs Bijpost. “Als we geen goed personeel hebben, is er geen bestaansrecht voor ons bedrijf. We willen goede producten maken, zodat klanten blij van ons worden en blijven. Dat kan alleen met vakmensen. Daarom is opleiden essentieel.”

Praktijkopleider Geert Custers werkt bij Vullings Metaalbewerking onder meer met BBL-studenten, stagiaires van diverse opleidingscentra en jonge talenten die aan het echte werk kunnen ruiken met een baantje op zaterdag. “Daarnaast stimuleren we elke vaste medewerker om een leven lang te leren. Zo blijf je altijd bij met de nieuwste ontwikkelingen. Iedereen maakt hier elk jaar stappen en dat is geweldig om te zien.”

“Met opleiden willen we elke medewerker in zijn of haar kracht zetten”, zegt mede-eigenaar Nicole Poels van P2 Techniek. “Daarmee geven we ze de bagage om door te groeien. Dat levert zeer gemotiveerde medewerkers en tevreden klanten op. En iedereen stimuleert elkaar weer om door te leren. Dat maakt dat we een ontzettend mooi team hebben waar ik enorm trots op ben.” 

Bekijk hier de video’s van de genomineerden WilwyVullings Metaalbewerking en P2 Techniek.

 

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal

leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

 

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.