Sinds kort rijden de auto’s van Pergamijn rond met een wel heel bijzondere en opvallende bestickering. Het kleurrijke design is namelijk ontworpen op basis van tekeningen van cliënten zelf. 

Stichting Pergamijn begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Het uitgangspunt is dat je als mens het liefst zélf vorm geeft aan je eigen leven. Wanneer dat niet helemaal op eigen kracht lukt, zijn er mensen die je daarbij kunnen ondersteunen en begeleiden. 

Je eigen missie serieus nemen is ze steeds in de praktijk brengen en dat geeft soms verrassende resultaten. Zo hadden de nieuwe elektrische auto’s een ‘Pergamijntouch’ nodig. Voor een kleurrijke organisatie mag het immers net dat tikje meer zijn dan gewoon het logo, toch? 

Zo vertelt één van de begeleiders: “Op meerdere locaties binnen Pergamijn organiseren we creatieve activiteiten voor bewoners. Tekenen en schilderen bijvoorbeeld. Meewerken aan het design voor de nieuwe auto’s, nou dat was een leuke uitdaging. Heel wat cliënten gingen aan de slag rond de vraag: “Waar staat Pergamijn voor jou voor?” 

Daar kwamen verrassend mooie en vooral ook betekenisvolle tekeningen uit. Dieren, bloemen en bomen, maar ook taart, vrienden, thuis en nog veel meer. Met al deze tekeningen kreeg elke wagen een eigen, unieke en kleurrijke uitstraling, helemaal Pergamijn. 

“Daar rijden we met trots mee door heel het land!”, klinkt het. 

Met dank aan de begeleiders, cliënten en communicatiebureau Advacom voor het design. 

Scan de QR-code en bekijk het filmpje! 

Meer weten over Pergamijn? www.pergamijn.org