Corné van den Berg is uitgeroepen tot de Koning van St. Joep 2024. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee vanmiddag aan de marktondernemer die met zijn bloemen en planten in de Engelenkampstraat stond, waar hij er een ware show van maakte. De jaarlijkse eretitel wordt uitgereikt aan de standwerker die zich in de ogen van de jury het beste profileert als verkoper. Daarbij spelen zaken als welsprekendheid, overtuiging, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek een rol. Wethouder Leon Geilen, voorzitter van de jury, gaf een toelichting op het unanieme juryoordeel: “De manier van verkopen van Corné is echt bijzonder, vanaf zijn vrachtwagen torent hij boven zijn publiek uit. Want waar je normaal van klanten zou spreken mag je het hier gerust over publiek hebben. Bij zijn mooi ingerichte stand was het de hele dag druk en de bloemen en planten werden aan de lopende band verkocht. Wie over de St. Joep Markt liep zag dan ook veelvuldig mensen met tassen vol planten en zelfs met bomen uit de stand van Van den Berg rondlopen.”

De jury bestond dit jaar verder uit Louise Wesselius (landelijk voorzitter CVAH), Francois Mostard (wijkcoördinator), Gerard Bethume (senior adviseur), Gabriële Heine (voormalig marktonderneemster) en Evelien Bethume -Boerop. (Regiomanager CVAH). Unaniem kozen zij deze editie voor van den Berg. Maar niet nadat ze ook nog spontaan een nieuwe prijs in het leven riepen “de prijs voor het aanstormend talent”. Deze werd toegekend aan de 21-jarige Charlotte Simons. Zij maakte indruk op de jury met haar spontane manier van verkopen en doordat ze duidelijk uitstraalde er plezier in te hebben. De jury vond het mooi te zien dat ook een nieuwe generatie standwerkers opstaat die het vak in ere houdt. Standwerkers zorgen altijd voor een extra dimensie. Allemaal dragen zij met hun unieke manier van werken en bijzondere producten bij aan de charme van de St. Joep markt.

 

Wethouder Leon Geilen feliciteert Corné van den Berg, de Koning van St.Joep 2024.

Een primeur voor Charlotte Simons, zij mocht de allereerste prijs voor “aanstormend talent” in ontvangst nemen tijdens St.Joep 2024.