Jongeren bouwen Sittard-Geleen na in Minecraft

Stadslabs Sittard Geleen lanceert de Stadscraft Challenge Sittard-Geleen. Deze spannende online Minecraft-uitdaging is speciaal ontworpen voor jongeren tussen de 10 en 17 jaar oud en biedt hen de mogelijkheid om hun creativiteit te tonen en hun vaardigheden te tonen door het nabouwen van iconische gebouwen uit hun eigen stad in GeoCraft.

Via de Stadscraft Challenge worden jongeren betrokken en geactiveerd bij ontwikkelingen in hun eigen stad. Op de manier die zij leuk vinden: een eigen virtuele wereld bouwen die ze herkennen. Samen gaan ze aan de slag om Sittard-Geleen na te bouwen in GeoCraft (een Nederlandse gameserver waarin heel Nederland wordt nagebouwd in Minecraft) zoals de stad er nu uitziet. Van het oude Raadshuis in Geleen tot het Fortuna Stadion in Sittard. Ze komen terecht in een wereld waar er ze van alles kunnen ontdekken, kunnen bouwen en waar ze hun eigen fantasie en creativiteit kunnen aanboren.

Deze challenge belooft een boeiende ervaring te worden voor de jonge Minecraft-liefhebbers in de regio. Deelnemers worden aangemoedigd om hun verbeelding de vrije loop te laten en indrukwekkende replica’s te maken van de meest kenmerkende gebouwen van Sittard-Geleen in een virtuele omgeving.

Deze online uitdaging biedt niet alleen een kans om de Minecraft-vaardigheden te laten zien, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen voor degenen die uitblinken in hun bouwkunst.

Gelijke kansen voor iedereen

Om mee te doen aan de Stadscraft Challenge Sittard-Geleen heb je een laptop of pc met Minecraft-software nodig. Omdat de stad voor iedereen is, zorgt Stadslabs Sittard Geleen, in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, ZOwonen en The Challenge Zone van VISTA College, ervoor dat er pc’s beschikbaar worden gesteld aan jongeren die thuis niet de mogelijkheid hebben om mee te doen aan de challenge of die geen toegang hebben tot een pc waarop dit spel staat geïnstalleerd.

Deze tweedehands pc’s worden geleverd door Copiatek, een sociale onderneming die afgeschreven ICT-apparatuur ophaalt bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen om ze in oude glorie te herstellen. Op deze manier stimuleren we inclusiviteit en worden gelijke kansen geboden aan elk individu.

Spelen op woensdagmiddag

Op de Social Spaces-locatie Sjoenk aan de Rijksweg Zuid 1b in Geleen wordt een ruimte ingericht met gedoneerde computers waar jongeren elke woensdagmiddag kunnen bouwen. Om op een Stadslabs-pc te spelen, moeten jongeren vooraf even reserveren.

Meer informatie over de Stadscraft Challenge Sittard-Geleen is hier te vinden: https://stadslabssittardgeleen.nl/stadscraft-challenge/.

2023-07-05T07:52:05+00:00

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Ga naar de bovenkant