,,Een complete verrassing was het lintje dat ik dit jaar van koning Willem Alexander kreeg. Totaal onverwachts, ik vind het heel normaal dat je je inzet voor anderen en de sport die je zoveel heeft gebracht. Ik ben geboren en getogen in Oud-Geleen. Niet ver van Glanerbrook, dat straks een prachtige nieuwe ijshockeyhal krijgt. Als 15 jarige ging ik al kijken naar het ijshockeyen, ik paste op de kleine Marcel Houben, nu een Eaters legende, toen een jongetje dat al gek van ijshockey was. Ik raakte ook in de ban van deze mooie sport, net als mijn man, die bestuurder van de Eaters bus was. Mijn jongste dochter speelde in het nationaal ijshockeyteam en traint nu het Geleense damesteam. Voor de nationale bond en de Eaters ben ik zo’n 30 jaar met veel plezier actief in allerlei functies. Voor de Nederlandse jeugd maak ik de competities, voor de damesteams onder 18 jaar doe ik de teambegeleiding en voor Geleen was ik voorzitter, secretaris, teambegeleider. Nog steeds ben ik oproepbaar als stand-in manusje van alles. Alle ijsbanen en ijsstadions van Nederland heb ik wel een keer bezocht. Druk? Het is zo leuk om te doen, je ontmoet zoveel dankbaarheid en je maakt zoveel vrienden. Het is mijn grote droom om nog een keer al mijn Canadese ijshockeyvrienden te kunnen bezoeken. Dit jaar was lekker druk, volgend jaar nog meer. We, mijn jongste dochter van 40 jaar en ik, gaan echt knallen. Geen ijstaart met de kerst voor ons maar een groot ijshockeyfeest op 29 december. Dan is er een van 13-15 uur een meisjes-clinic. Meisjes van alle leeftijden zijn welkom, ook die nooit hebben geschaatst of niet kunnen schaatsen, we leren hen schaatsen. We doen dit vooral ook om het dames-ijshockey te stimuleren. Ons werk wordt beloond, het dames-ijshockey zit flink in de lift, steeds meer meisjes houden van stoere sporten zoals ijshockey. In Nederland hebben we gemengde jeugdteams van jongens en meisjes. Dat werpt zijn vruchten af, de Nederlandse meisjesteams behoren tot de beste van de wereld.

In 2024? 

Dan beginnen we stevig. In Heerenveen organiseer ik het WK voor meisjes onder 18 jaar. De hotels het transport, de eet- en reisschema’s naar en van het stadion voor alle zes deelnemende landen. Erg leuk om te doen. In de zomermaanden organiseer ik in Geleen een internationaal ijshockeykamp voor meisjes van 6 tot 18 jaar. Van het ontbijt tot ’s avonds 21.00 uur zijn de dames bezig met trainen, eten en gezellig contact maken met elkaar. Samen met anderen verzorg ik het eten, waarbij ik kook voor 110 personen. En in september is er een meidenweekeinde, waar meisjes en vrouwen van 9 tot 50 jaar samen een toernooitje spelen. Vakantie? Een weekje naar een warm land met strand en zee. En daarna weer ijshockey. Maar deze mooie sport staat bij mij toch niet helemaal bovenaan. Op de eerste plaats staan mijn twee kleindochters van 8 en 10 jaar. Leuk is dat zij af en toe ook mee gaan schaatsen.”