Van donderdag 14 t/m zondag 17 december 2023 zal voor de vierde keer het Glazen Huis worden georganiseerd in het centrum van Geleen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de drukbezochte Doe-Dag op zondag 9 juli in centrum van Geleen. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting ‘Ik Doe Mee’. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen, zodat zij kunnen deelnemen aan activiteiten die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn.

“Helaas is armoede onder kinderen ook in Nederland een realiteit. Hoewel Nederland een welvarend land is, zijn er nog steeds gezinnen die in armoede leven en waarvan de kinderen de gevolgen ervaren. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeit ongeveer 1 op de 9 kinderen in Nederland op in armoede. In Sittard-Geleen is dat 1 op de 7 kinderen. Dit zijn ruim 1.800 kinderen, waarvan 900 kinderen 4 jaar of langer opgroeien in een gezin met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum” aldus Caroline Hamersma – initiatiefneemster van stichting ‘Ik Doe Mee’.

Tijdens het Glazen Huis in Geleen worden vier DJ’s gedurende vier dagen opgesloten in een glazen studio op de Markt, waar ze 24 uur per dag live radio en tv maken met optredens van diverse artiesten en speciale gasten. Luisteraars kunnen geld doneren door verzoeknummers aan te vragen in ruil voor een donatie. Ook worden scholen en bedrijven gevraagd om verschillende acties te organiseren om geld in te zamelen. 

Kijk voor meer informatie op www.glazenhuisgeleen.nl