Op zaterdag 11 juni viert RWM haar 12,5-jarig jubileum met een feestelijke en informatieve open dag. Tijdens de open dag worden alle werkzaamheden van de afvalinzamelaar belicht. De medewerkers geven demonstraties van verschillende soorten inzamelmiddelen. Op het terrein staan ook een mini-milieupark, strooiwagens en voertuigen voor onkruidbestrijding. 

Over RWM

RWM is al sinds de oprichting actief in de gemeenten Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen en Stein. In januari trad de gemeente Echt-Susteren toe tot het werkgebied als aandeelhouder. In totaal is RWM verantwoordelijk voor het huishoudelijk afval van meer dan 86.000 huishoudens. Daarbij beheert het bedrijf de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek en voeren ze diverse taken uit zoals gladheidsbestrijding, onkruidbestrijding en reinigingstaken. 

Duurzaam

Duurzaamheid is één van de belangrijkste waarden van RWM. Ook tijdens dit evenement let RWM op duurzaamheid. De medewerkers geven tips over hoe grondstoffen beter gescheiden kunnen worden, bezoekers krijgen bij aankomst gratis een herbruikbare beker met enkele consumptiebonnen. Dankzij de beker wordt afval beperkt en hebben bezoekers een leuk aandenken. 

Optredens en speurtocht

Gedurende de dag zijn er enkele muzikale optredens van Limburgse bodem. John Tana, Marjolein Heijltjes en Legata’s Lederhosen Power zorgen door de dag voor een feestelijke stemming. Kinderen kunnen meedoen met een leerzame speurtocht waarbij ze allerlei leuke weetjes over afvalscheiding en RWM zelf tegenkomen.