Om de kortste en donkerste dagen van het jaar te verlichten, is de gehele historische binnenstad van Sittard aangekleed. Sittard staat bekend om haar prachtige historische kern. Overal vind je unieke winkels, waar je langs kunt struinen in een knusse wintersfeer op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom. 

Op de Markt in Sittard staat dit jaar de zingende kerstboom. Deze oogverblindende boom zorgt elk uur voor een winters spektakel. Ook kom je tijdens het kerstshoppen in de binnenstad verschillende grote winterse decoratiestukken tegen. Vind jij ze allemaal…? 

Huis van de Kerstman

Ook dit jaar neemt de kerstman, met zijn kerstelf Guyrlando, plaats in het Huis van de Kerstman. De Kerstman heeft zijn huis speciaal voor zijn bezoekers knus aangekleed met verlichte kerstbomen, stapels cadeaus en een sfeervol haardvuur. Kinderen kunnen wederom (gratis!) de kerstman bezoeken en een praatje met hem maken. Ga zeker ook samen op de foto om een mooie herinnering vast te leggen. De kerstman heeft weer gezorgd voor heel veel knutselspullen zodat de kinderen creatief voor kerstmis aan de slag kunnen.

De Kerstman is t/m 24 december te vinden in zijn huis op de Limbrichterstraat 36 tussen 12.00-17.00 uur. Het is een bijzonder sfeervol project van de gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met Threemagineers, gevormd door drie jongens uit Limburg Stevie Thiessen, Wesley Mölenberg en Buddy Faessen.

Levende kerststal 

Een vast onderdeel van Wèntjerdruim is de prachtige levende kerststal. Op het Kerkplein naast de grote kerk zijn t/m 24 december allerlei dieren met een hoog knuffelgehalte in een idyllische setting te bewonderen. Dromedarissen, schapen, geiten, je ziet er van alles! 

Arrenslee

Laat je  zaterdag 24 december in stijl naar je favoriete winkel of horecagelegenheid brengen. Op deze dagen rijdt een authentieke arrenslee met twee statige paarden van 12:00 – 16:00 uur door de historische binnenstad van Sittard.  

Maquette tentoonstelling 

Op de Limbrichterstraat 62 kan je gedurende de hele maand december Sittard in het klein bewonderen. Hier staat een prachtige maquette tentoonstelling van bijvoorbeeld de Markt, het Mariapark, Kasteel Limbricht. De details zijn ongelofelijk. Een must-see voor iedereen!

Parkeren 

In de decembermaand parkeren bezoekers van Sittard gratis op koopavonden en koopzondagen. Het gratis parkeren geldt op de koopavonden ( 22, 23 en 29 december). Op de koopavonden is het gratis parkeren van 18.00-00.00 uur en op de koopzondagen van 00.00-00.00 uur, dus de gehele zondag.

Het gratis parkeren is geldig bij de parkeergarages Hub Dassenplein en Oda Parking (Ligne en parkeergarage Walramstraat niet), parkeerplaatsen Steenweg en Tempelplein en het straatparkeren.

𝑉𝑜𝑜𝑟 ℎ𝑒𝑡 𝑣𝑜𝑙𝑙𝑒𝑑𝑖𝑔𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑚𝑎 𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑒𝑟 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑘𝑖𝑗𝑘 𝑗𝑒 𝑜𝑝 www.wentjerdruim.nl